Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Albérleti szerződés. Hogy...

Albérleti szerződés. Hogy tudom megoldani, hogy meg legyen a 30 napom a kiköltözésre?

Figyelt kérdés

Másfél éve kivettünk egy 3 szobás lakást a testvéremmel, az albérleti szerződésben én szerepelek mint "Bérlő". Munkanélküli volt a testvérem, és egy csaj űgyben nagyon idegbeteg lett. Folyamatos a veszekedés, édesanyukám az élettársával és a már élettársától született féltestvéremmel odaköltöztek hozzánk, mert szolgálati lakásban laktak, de onnan menni kellett. A testvérem pedig azt mondta, hogy odajönnek hozzánk és kész. A testvérem beszélt a tulajjal, hogy odajöhetnek, aki megengedte, beleegyezett, persze, neki mindegy hányan lakunk ott csak fizetve legyen rendesen. A tulaj úgy van vele, hogy a testvérem szavára adott, nem pedig nekem mondta a tulaj, hogy jöhetnek, pedig az én nevemen van a szerződés.

Folyamatos a veszedelem viszont a testvérem és köztem. Édesanyukám és a párja is folyamatosan szidnak. Ki akarnak onnan tenni. Mondtam nekik, hogy felbontom a szerződést a tulajjal, mert az én nevemen van és megyek máshová, ők pedig oda ahová akarnak. Azt mondta anyám meg testvérem telefonban, mert most kamionos külföldön, holnap jön haza, hogy nem mondok fel semmit, hanem beszélnek a tulajjal, hogy írja a tulaj a testvérem nevére a lakásbérleti szerződést és, amikortól a testvérem nevére irták, onnan eltakarodok. Mondtam, ez esetben is 30 napom lesz még amit ott tölthetek, erre azt mondta anyukám és testvérem, hogy nem, ha át van irva a testvérem nevére a szerződés, azonnal takarodok, nincs 30 nap vagy ki lesznek a cuccaim dobva a lépcsőházba és, ha bemegyek rendőrt hívnak.

Mi ilyenkor a teendő?

Arra gondoltam, hogy gyorsan írok a tulajnak, hogy nehogy átírja a testvérem nevére a szerződést, hanem előszőr velem álljon szóba, mert az én nevemre lett írva a szerződés. De ezt tudhatná a tulaj, mert tudnia kell. Írtam neki, de nem válaszol, attól tartok, hogy testvérem, ha ír vagy írt neki hamarabb és azt beszélték meg, hogy átírják a testvérem nevére, akkor végem, engem a család kidob, nincs 30 nap. Remélem van esze a tulajnak, hogy velem áll szóba, mert az én nevemen van. A tulaj úgy volt eddig vele, hogy ketten lakunk ott de akkor is az én nevemen van a szerződés. Fel akarom mondani, mert akkor törvény szerint 30 napig van időm elmenni, de ha átíratják a testvérem nevére, akkor pedig adjon valami papírt a tulaj, hogy legyen meg a 30 nap, hogy 30 napig onnan ne tehessenek ki a családtagok. Borzalmas helyzet. Azt mondta a testvérem, hogy majd ő ír a tulajnak, velem a tulaj ne álljon szóba, mert szellemibeteg vagyok.

A leírtak alapján, hogy tudom megoldani, hogy én mondjam fel a szerződést és legyen 30 napom elköltözni, vagy mit tudok csinálni, hogy a testvérem és a család ne tudjon közbekavarni?

2020. szept. 1. 19:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Költözz ki, fizesd ki a részed, és mindenkivel szakítsd meg a kapcsolatot örökre, és meg van oldva.
2020. szept. 1. 19:32
 2/4 A kérdező kommentje:
Az lesz. De holnap nem tudok. Kell a 30 nap.
2020. szept. 1. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem tudja átírni, mert aktív szerződése van veled. Azt előbb meg kell szüntetnie.
2020. szept. 1. 20:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez nem úgy működik, hogy átírunk egy nevet, aztán kész. Ahogyan a hármas írta, a te szerződésedet a jognak megfelelően meg kell szüntetnie, utána köthet újat.

Ki fizetett? A te részedet tudja majd a család fizetni? Röhögnék, ha emiatt raknák ki őket.

Kaució visszajár majd neked, azt ne feledd!

2020. szept. 2. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!