Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Azt ugye mind tudjuk hogy mi...

Azt ugye mind tudjuk hogy mi van akkor ha valaki testi sértést követ el egy közfeladatot ellátó személy ellen. De mi van fordítva?

Figyelt kérdés
Kicsit pontosítok. Akkor mi van ha egy közfeladatot ellátó személy jelen példában estben egy tanár ütlegel egy diákot?
2020. aug. 25. 20:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#10 vagyok:

Igen valószínű, hogy nagyjából egyidősek vagyunk.

Nekem 35 év tapasztalata volt a hátam mögött, amikor belefogtam a gyerek-nevelésbe.

2020. aug. 26. 21:24
 12/16 Micimacko67 ***** válasza:

Nagyjából...én 53 éves vagyok.28 éves voltam amikor az első fiam született.

Én pedig arra neveltem a fiaimat, hogy mindenkit alapból tisztelni kell! Amit arra érdemtelenre válóra később már nem kell pazarolni!

Amikor bekerültek az iskolába, esetleg kaptak új tanárokat...akkor az volt az alap, hogy tisztelni kell őket! s ha később kiderült, hogy arra érdemtelen, akkor sem viselkedhet vele tiszteletlenül...nem küldheti el az anyjába, stb...

A másik dolog, pedig...én két gyereknél végig csináltam a serdülőkort...ami nem egyszerű dolog. Akkor vagy és leszel sikeres szülő, ha a serdülőkor után is visszakapod azt a gyereket, aki előtte volt! Persze ez egy kicsit sarkos fogalmazás így, de nagyjából fedi a valóságot!

Te még előtte vagy, hidd el a mintagyerekek is ki tudnak fordulni ebben az időszakban magukból, hiába szedtél össze előtte sok évnyi tapasztalatot...

2020. aug. 27. 06:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Kérdező!

"Ezt jogilag is meg lehet oldani? Feljelentem a tanárt aki ellen lehet hogy meg sem indul az eljárás mert a gyerek terhelő vallomását nem fogják elfogadni. Ha indítanának is eljárást, akkor még mindig kérdés hogy el is fogják -e ítélni?"

De. Fog indulni eljárás, ha a feljelentés alapján történt bűncselekmény. (a fegyelmi eljárással kapcsolatban az iskola igazgatóját keresd meg.)

A feljelentést Te is megteheted, ha a gyereked 14 éves elmúlt. Ha nem, akkor csak Te tehetsz feljelentést.

És figyelembe fogják venni a gyerek vallomását!

Hogy el fogják -e ítélni, azt nyilván nem lehet így megmondani.

2020. aug. 27. 08:08
 14/16 anonim ***** válasza:

#11, #12-nek:

Az emberek természetesen nem egyformák, így én teljesen eltérően vélekedek mint te. Én arra nevelem (sikerrel), hogy minden ember egyforma. Ennek megfelelően senki irányában ne tanúsítson megkülönböztetett tiszteletet, csak ha ő úgy véli hogy az indokolt vagy az érdekében áll.

De! A tisztelet hiányát ne mosd össze a tiszteletlenséggel! Nem ugyanaz!

És arra is nevelem szintén sikerrel, hogy ha valaki valamilyen formában tiszteletlen vele szemben, akkor azzal a személlyel szemben legyen legalább akkora paraszt, mint az volt! Aki pedig indokolatlanul tiszteletet követel magának, az eleve tiszteletlen a másikkal szemben! Nem tekinti egyenrangúnak!

A serdülő-kortól nem tartok. Lehet hogy túl komolynak nevelem, de a 10 éves kora ellenére már nem kell felügyelnem azt, hogy hogyan kezeli a konfliktus-helyzeteket. Nagyon apás, imád, és tökéletesen engem másol viselkedésben. Ha majd én ütközöm vele, nem kell mást tennem mint az ő szemével néznem a helyzetet. Nem lesz nehéz. XD

2020. aug. 27. 21:55
 15/16 anonim ***** válasza:

Tudom régi kérdés és nem is annyira ez az eset csak eszembe jutott egy régi történet erről a "vitáról" hogy ki mit csinálna a tanárral a szülő helyébe. Nagypapám mesélte: 40es évek végén, iskolában hittan órán nagypapa leejtett valamit a földre erre kicsúszott a száján, hogy "az Istenit". A pap olyan körmöst adott neki hogy leesett a körme. Nagypapa haza ment, dédmama kérdezte mi történt a kezével. Elmesélte neki. Dédmama bement a paphoz és kérdezés nélkül úgy megverte egy bottal mint a lovat. Nagypapa elmondása szerint soha többet nem tartott órát az a pap.

Persze más, világ volt az. Ez csak úgy eszembe jutott.

2020. szept. 17. 10:51
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

#14, #15-nek:

Pontosan értem a dédi reakcióját!

A pap, vagy bármely másik tanár aljas módon, kihasználva a gyerekkel szembeni erőfölényét, bántalmazta. Ezt csak azért merte megtenni, mert a gyerekkel szemben biztos hogy ő lesz az erősebb. A gyerek a nagyi családtagja volt, aki kötelességének érezte hogy megelőzze a következő bántalmazást. A bottal felszerelkezve nem tett semmi mást, mint amit a pap! Biztos erőfölény tudatában megruházta! Nagyon helyes!

2020. szept. 17. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!