Ezért milyen büntetés lenne várható?
Figyelt kérdés
Most vasárnap estig Debrecenbe a nagyerdei szinpadnál két oldalt ilyen bábuk vannak kiállítva, este sötétbe fényváltós lámpa világítja őket.
Augusztus 20 alkalmából van ez.
Ha odamenne valaki és felborogatná, mit kapna érte pl. egy büntetett előéletű vagy aki nem volt még büntetve, ill, akinek jelenleg eljárás fan folyamatban? Ki milyen büntetésre számíthatna?
Ugyanis én nem állítanám ki, mert valami ittas garázda társaság tönkreteszi és nem kap.annyi büntit amennyibe a bábufigurakészlet kerűlt.
Mondjuk, ha valaki elkezdené rombolni, lennének ott emberek és leállítanának, hogy ne csinálja.
2020. aug. 21. 21:21
2/3 A kérdező kommentje:
Hú de nagyot nevettem,nem 6 éves vagyok, hogy ne tudjam, hogy garázdaság. Tudom hallod! Azt is tudom, hogy 2 és 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik max., azonban a gyakorlatban mire szokták büntetni az ilyet egy büntetlen, egy büntetett előéletű illetve egy olyan ember vonatkozásában akinek ügy van ellene folyamatban.
2020. aug. 22. 02:35
3/3 anonim válasza:
Kétlem, hogy ezért büntetőjogi garázdaság lenne a vád, szerintem ez egy kukaborogatással egyenértékű szintű garázdaság szabálysértése. Az viszont csak bírsággal sújtható, a folyamatban lévő büntetőeljárás súlyosító körülmény. Én szerintem egy 100-150 ezres utólagos, vagy maximális 50ezres helyszíni bírsággal megúszható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!