Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elméleti kérdés: Ha a gyerekem...

Elméleti kérdés: Ha a gyerekem a szobám közepére akar WC-zni, akkor engednem kell neki?

Figyelt kérdés
Elvégre joga van hozzá, mert nem illegális, nem tiltja semmi és a jog szerint nem nevelhetem az erkölcsöm szerint!

2020. aug. 18. 21:53
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/130 A kérdező kommentje:
Aztán persze a szülő a rossz, mert ezt tudja és védeni szeretné, persze a jog bele szól még a józan paraszti észbe is...
2020. aug. 19. 16:17
 62/130 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező, az #52-ben ott vannak a példák, hogy milyen az, ha a jog beleszól, és milyen az, ha nem szól bele. Ennyi.
2020. aug. 19. 16:24
 63/130 A kérdező kommentje:
Egyébként egy jog még mindig sokszor kiüti a másik jogot, úgymond erősebb és a bíróság az erősebbet fogja előnyben részesíteni. Tehát pl. egy gyereknek joga lenne látnia mindkét szülőt, ugyanakkor joga van biztonságban is lenni, na ha a bíróság úgy ítéli meg, hogy az erőszakos alkoholista apja veszélyes lehet rá, akkor az apát eltilthatják a gyerekétől akár teljesen is. Hidd el, nem fog senkit sem érdekelni az, hogy a kislány panaszkodik, mert nem szexelhet, mert a szülő felel érte és jogában áll, az most teljesen mindegy, hogy van-e értelme, vagy nincs.
2020. aug. 19. 16:27
 64/130 anonim ***** válasza:
35%

" Hidd el, nem fog senkit sem érdekelni az, hogy a kislány panaszkodik, mert nem szexelhet, mert a szülő felel érte és jogában áll, az most teljesen mindegy, hogy van-e értelme, vagy nincs." - mint említettem, ez a terület ma explicite nem szabályozott, tehát bíróságra se tudná vinni.

Helyette van az #52 második felében leírt lehetőség. Neked jobban tetszik?

(én mondjuk leginkább is irigylem a kiscsajt, neki biztosan nem azon fog 50 évesen forrni az agya, hogy hogy kényszerítsen ki az anyjából kárpótlást a valláskárosult neveléséből eredő veszteségeiért... és a továbbiakban az életbe senki sem fog belepofázni se a párkapcsolataiba, se a szexuális életébe, az zicher.

2020. aug. 19. 16:35
 65/130 A kérdező kommentje:
#64 Tehát bíróságra sem tudja vinni, pontosan, mert nem érdekel senkit.
2020. aug. 19. 16:37
 66/130 A kérdező kommentje:
Az általad küldött link meg nem tud érdekelni, nem kell mindent elhinni, ami az interneten van, úgyhogy igen, engem nem izgat, hogy mit ír egy-két oldal a gyerek jogairól, mert mindenhol mást írnak, majd ha láthatom a könyvet, amiben ez mind le van írva, akkor elhiszem, addig nem.
2020. aug. 19. 16:42
 67/130 anonim ***** válasza:
40%
#65, így van... tehát marad, hogy ő maga lesz a bíró és az ítélet-végrehajtó egy személyben... szerinted ez tényleg jó így???
2020. aug. 19. 16:43
 68/130 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező, #63, ja, hogy te azt se tudod, miről van szó a linkben. Tessék, erről:

"Jogerősen is 9 évet kapott az a zagyvarékasi tinilány, Zoé, aki két évvel ezelőtt, barátja segítségével, brutális kegyetlenséggel végzett édesanyjával, tudta meg a Hír tv Riasztás stábja.

A fiatalok a gyilkosság után szeretkeztek, majd a rokonokhoz mentek és azt mondták: nem tudnak bejutni a házba. Végül a rendőrségi kihallgatáson megtörtek és beismerték a bűncselekmény elkövetését. Az eset még tavaly januárban történt a Szolnok megyei Zagyvarékoson, a lány 14, a barátja 16 éves volt akkor. A fiatalok egy késsel szurkálták, kaszabolták a lány anyját, a nő testén csaknem száz sebet ejtettek. Zoét és családját mindenki ismerte a faluban, mivel apja volt korábban a község háziorvosa."

2020. aug. 19. 16:46
 69/130 A kérdező kommentje:

#67 Tudod, lehet hogy nem, sőt, mindenkinek a saját maga bírójának kéne lennie, DE azért egy kistininél, aki még nem biztos, hogy tud felelősségteljesen gondolkozni, ez azért egy picit más.

#68 Ja értem, nem olvastam el a linket, mert nem érdekel... Tudod, ha egy gyerek megöli az anyját, az már vagy egy születése óta létező betegség miatt van, vagy mert eddig se volt normálisan nevelve.

2020. aug. 19. 16:52
 70/130 anonim ***** válasza:
40%

Nézd, Kérdező, szerintem a lány a saját szempontjából egyáltalán nem a relatív legrosszabb lehetőséget választotta. Törvényi úton sajnos nem tudott volna megszabadulni a nyomorult vallásos neveléstől, csak így, a maga eszközeivel. A magyar jog ugyanis magára hagyta a problémájával.

Ha a jog nem hajlandó explicite szabályozni valamit, azzal MINDIG az önbíráskodásnak ad teret.

2020. aug. 19. 17:00
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!