Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elméleti kérdés: Ha a gyerekem...

Elméleti kérdés: Ha a gyerekem a szobám közepére akar WC-zni, akkor engednem kell neki?

Figyelt kérdés
Elvégre joga van hozzá, mert nem illegális, nem tiltja semmi és a jog szerint nem nevelhetem az erkölcsöm szerint!

2020. aug. 18. 21:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/130 A kérdező kommentje:
#19 Tiltás és az erőszak 2 külön dolog! Akkor menj és lázadozz a tiltó törvények ellen is, adj be egy petíciót, hogy legyen minden legális, a pedofília is, minden... Normális szülő, akkor sem fogja engedni, hogy a fia kislányokkal közösüljön, vagy hogy embereket gyilkoljon, ha legális, ha nem.
2020. aug. 19. 01:32
 22/130 anonim ***** válasza:
41%

" Ez normális erkölcs kérdése(Sajnos egyre kevesebb ilyen van...)," - ugye tegnap is visszakérdeztem, hogy ki dönti el, hogy mi a "normális erkölcs"? csak ez a kérdés nem haladta meg az ingerküszöbét egyetlen vitatkozónak se... (vagy nem tudja rá a választ:))

Szerintem pl. egyetlen valláserkölcs sem nevezhető normálisnak.

" ne mondd már nekem, hogy nem szólnál bele abba, hogy a gyereked öngyilkos akarna lenni, csak mert jogában áll és, mert az tenné boldoggá." - létezik az a helyzet, ahol nem szólnék bele... pl. ha a gyerek szenvedéssel járó gyógyíthatatlan beteg... Miért, te akkor is beleszólnál? Ha igen: Gratulálok, megbuktál mint szülő!:)) (na ennyit az általad értelmesnek nevezett emberekről:))

2020. aug. 19. 01:35
 23/130 anonim ***** válasza:
41%
Kérdezó (#21) ne terelj... Kifejezetten olyan dolgokról volt szó, ami a jog szerint legális, és a szülő mégis megtiltaná. " legyen minden legális"- nos az tényleg egy elmebajos követelés, nem tudom, hogy sikerült kitalálnod... neked:)
2020. aug. 19. 01:39
 24/130 anonim ***** válasza:
32%
de Kérdező, mellesleg van számodra egy megnyugtató hírem... ma Magyarországon a szülők döntő többsége normális ebben a tekintetben. Életem folyamán volt egy pár fiatalkorú (tehát 14-18 korosztályba tartozó) párom, és közülük pontosan 0 azaz NULLA szülő akart belepofázni a szexuális életünkbe bármilyen módon is. (persze jó, én sose vallássérültek között kerestem párt, ez tény)
2020. aug. 19. 01:46
 25/130 A kérdező kommentje:
#22 Ez lesz a legcsúnyább dolog, amit valaha is írok eddig, de a legtöbb öngyilkos a semmiért lesz öngyilkos, a legtöbb esetben van kiút, csak nem mernek segítséget kérni, ez az igazság.
2020. aug. 19. 01:47
 26/130 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező (#25) na ezzel pont nem fogok vitatkozni, ebben alapvetően egyetértünk. (volt közvetlen környezetemben ilyen öngyilkos. Meg olyan is, aki a betegségével járó szenvedésének vetett véget ilyen módon. Mindkettő létezik.)
2020. aug. 19. 01:52
 27/130 A kérdező kommentje:
#24 Ember, azt mondom, hogy attól még, hogy valami legális, még nem feltétlenül lesz normális is. Te is írod, hogy nincs olyan, hogy normális erkölcs, na ha neked az a normális, ami neked normális, akkor ok, de nekem meg az a normális, ami nekem normális, fogadd el. És ne gyere azzal, hogy ne neveljem az erkölcsöm szerint, mert te is biztos bilire szoktattad a gyereked, ráadásul téged is biztos neveltek némi erkölcsre a szüleid, azok ellen mégsem akartal lázadni, pedig elvileg jogod lett volna, csak valamiért mindig ez a szex dolog a fontos... Nem lesz semmi baja a 12 évesnek, mert ennyi idősen nem szexelhet, hidd el. Kb. 16 után már én sem tiltanám, mert akkor már van elég érett hozzá szellemileg, lelkileg, pszichológusok sem véletlenül mondják, hogy ennél fiatalabb korban a szextől, ill. egy esetleges terhességtől még sérülhetnek.
2020. aug. 19. 02:03
 28/130 anonim ***** válasza:
70%

"ráadásul téged is biztos neveltek némi erkölcsre a szüleid, azok ellen mégsem akartal lázadni, pedig elvileg jogod lett volna, csak valamiért mindig ez a szex dolog a fontos... " - na ezt könnyen cáfolom.

Lásd itt: https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy.. a ma írt #14-es bejegyzésem.

Egyébként utólag elárulom, hogy ennek a kérdésednek az alapfelvetése teljesen hibás. Az emberi ürülék ugyanis veszélyes hulladék, aminek az elhelyezése egészen deklaratív módon szabályozott kb a Tórától a ma hatályos törvényekig. Szóval jobb példát kellene találnod, ha már...:)

2020. aug. 19. 02:10
 29/130 A kérdező kommentje:

#28 Még mindig biztos van olyan dolog, amit a szüleid miatt meg se tanultál volna! Pl. Kúltúrált étkezés, WC kagylóba WC-zés, rendes tisztálkodás, stb.

Feltakarítja maga után, mint ahogy a WC-t is lehúzzuk általában.

2020. aug. 19. 02:15
 30/130 anonim ***** válasza:
70%
"#28 Még mindig biztos van olyan dolog, amit a szüleid miatt meg se tanultál volna!" - bocs, de ezt a mondatot nem értem. Egyébként én soha se állítottam, hogy mindig, minden ellen lázadni kell- majdnem beírtam, hogy pl a cipő bekötésének megtanulása eléggé ilyen dolog - aztán ráeszméltem, hogy manapság évtizedek óta 99%-ban kifűzés/befűzés nélkül felhúzható sneakereket hordok. Úgyhogy végülis de, fityiszt mutatok az 50 évvel ezelőtti "kösd kia cipőt, ha leveszed, kösd be, ha fel" intelmeknek, évente kb 1x boxolok cipőt, pedig mit hallgattam anno a napi cipőpucolási "csak jót akarást" - ez is egyfajta (korosztályos) lázadás, akár hogy is nézzük...:)))
2020. aug. 19. 02:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!