Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elméleti kérdés: Ha a gyerekem...

Elméleti kérdés: Ha a gyerekem a szobám közepére akar WC-zni, akkor engednem kell neki?

Figyelt kérdés
Elvégre joga van hozzá, mert nem illegális, nem tiltja semmi és a jog szerint nem nevelhetem az erkölcsöm szerint!

2020. aug. 18. 21:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/130 anonim ***** válasza:
100%
Járj elő jó példával. WC-z te is oda.
2020. aug. 18. 22:29
 12/130 A kérdező kommentje:

Vallás szabadság van egyébként is és nem erkölcs szabadság és azért a kettő közt van némi különbség, legalább is szerintem van, de lehet tévedek.

De azt sem értem miért nevelném arra a gyereket, hogy ne tudja megvédeni a jogait, csak azért, mert igyekszek normális felnőttet nevelni a gyerekből.

2020. aug. 18. 22:29
 13/130 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, én tudom miért tetted ki a kérdést, de azért a WC-zés és a szex sem ugyanaz.
2020. aug. 18. 23:26
 14/130 A kérdező kommentje:
#13 Ez most egy jogi kérdés, most a téma mindegy. Az a lényeg, hogy mindkét dolog legális, tehát joguk kéne, hogy legyen hozzá, viszont én, mint szülő tilthatom mindkettőtől 18 éves koráig. Az, hogy van-e értelme, vagy nincs lényegtelen most, nem ide tartozik.
2020. aug. 18. 23:39
 15/130 anonim ***** válasza:
56%

Hehe, ha jól csalódom, ez a kérdés rólam szól:)

"Az a lényeg, hogy mindkét dolog legális, tehát joguk kéne, hogy legyen hozzá, viszont én, mint szülő tilthatom mindkettőtől 18 éves koráig." - ha a gyerek elég muja-hülye, hogy eltűrje, próbálkozz vele nyugodtan. Azért mifelénk elég ritka az a gyerek, aki eltűri, hogy a szülője 18 éves koráig beleugasson a szexuális életébe. (szerencsére)

Egybe biztos lehetsz, hogy az elmebeteg tervedben egyetlen hatóság sem lesz hajlandó segíteni, ha bemész rinyálni pl a yardra, hogy a tizenéves lányod a te engedélyed nélkül mer szexelni, el fognak hajtani a halál véreres... szóval arra...

Ha javasolhatom Kérdező, tanulj: [link]

2020. aug. 19. 00:56
 16/130 A kérdező kommentje:
#15 Tudom miről beszélsz most, de értsd meg, attól még tiltani tilthatom, ha van értelme, ha nincs, persze szembe szállhat velem szóban és tettekben is(nem fogad szót és csak azért is megteszi), senki nem írta, hogy nem, de attól még sehol nincs leírva, hogy nem tehetem, még az általad küldött linkben sem!
2020. aug. 19. 01:02
 17/130 A kérdező kommentje:

"ha bemész rinyálni pl a yardra, hogy a tizenéves lányod a te engedélyed nélkül mer szexelni, el fognak hajtani a halál véreres... szóval arra..."

Ha meg a gyerek tenné ugyanezt, őt is ugyanúgy kinevetnék és elküldenék.

2020. aug. 19. 01:10
 18/130 anonim ***** válasza:
41%
Valóban, ma még sajnos - szigorúan a szavak szintjén! - előadhatod, hogy te megtiltod, a többi meg a gyereken múlik, ugye. Tudod, a változások ebben a témában se forradalmiak, sokkal inkább a lassú víz partot mos módon működnek. Az már végre deklarálva van törvényi szinten, hogy a szülő sem emelhet kezet a gyerekére, és már született is pár börtönbüntetés ítélet ilyen esetekben - végre.... ahhoz még egy kis idő kell, hogy a fiatal szexuális önrendelkezési joga is deklaratív formát öltsön, és az ellene vétést büntetni is rendelje a törvény. A cél nyilván ez, de kell még egy kis idő ahhoz, hogy legalább hasonló lelkesedéssel üldözze is az ilyen szülőket is a jog, mint a füves cigiző gimiseket. Ma ott tartunk, hogy a szülő a jog szerint nem alkalmazhat semmiféle testi kényszert a célja eléréséhez, és hatóságoktól sem kaphat semmiféle segítséget jogszerű dolgok korlátozásához. Ez azért már lényegesen jobb helyzet, mint mondjuk 50 éve volt.
2020. aug. 19. 01:22
 19/130 anonim ***** válasza:
41%
"Ha meg a gyerek tenné ugyanezt, őt is ugyanúgy kinevetnék és elküldenék." - ha előtte tanácsot kérne joghoz értőtől, erre azért nem fogadnék nagy összegekkel... pl. ha a fiatal ki tudja provokálni, hogy megüssék, és ezt bizonyítani is tudja, azért már ma is kattanhat a bilincs... szerencsére.
2020. aug. 19. 01:25
 20/130 A kérdező kommentje:
#18 Ez nem erről szól... Ez normális erkölcs kérdése(Sajnos egyre kevesebb ilyen van...), ne mondd már nekem, hogy nem szólnál bele abba, hogy a gyereked öngyilkos akarna lenni, csak mert jogában áll és, mert az tenné boldoggá. Ha igen: Gratulálok, megbuktál mint szülő! Nincs ezen mit szépíteni, az értelmes emberek értik miről beszélek hálistennek, neked nem sikerül megértened mi a baj a gondolkodás módoddal.
2020. aug. 19. 01:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!