Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elméleti kérdés: Ha a gyerekem...

Elméleti kérdés: Ha a gyerekem a szobám közepére akar WC-zni, akkor engednem kell neki?

Figyelt kérdés
Elvégre joga van hozzá, mert nem illegális, nem tiltja semmi és a jog szerint nem nevelhetem az erkölcsöm szerint!

2020. aug. 18. 21:53
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/130 A kérdező kommentje:
#120 Ez most jogi kérdés, ne keverj ide ilyeneket. Tudod, ha egy főnöknek joga van megmondani, hogy csináld meg a munkát, amire jelentkeztél, akkor hiába jössz a te önbíráskodási jogaiddal, azt fogják mondani, hogy lépj ki, mert mást nem tehetsz te, mint kisember, szóval ki is a nagyobb? Hát nem te.
2020. aug. 19. 20:24
 122/130 anonim ***** válasza:
74%
" mert mást nem tehetsz te, mint kisember, szóval ki is a nagyobb? Hát nem te" - attól függ... amikor informatikai vezető voltam, azért simán megengedtem magamnak sok mindent, akár a főnökkel, akár a tulajjal szemben is... mert egy rakat adu nálam volt... tehetsz az ellen, hogy az eszköztelen "kisember" legyél...
2020. aug. 19. 20:28
 123/130 A kérdező kommentje:
#122 Azért tudtál tenni ellene bármit is, mert hagyták is.
2020. aug. 19. 20:30
 124/130 anonim ***** válasza:
74%
#123, valójában azért, mert ők jobban rám voltak szorulva, mint én rájuk... ez ilyen tök egyszerű...
2020. aug. 19. 20:34
 125/130 A kérdező kommentje:
#124 Az a gond, hogy csak az ilyen semmilyen főnöknek nehezen hívható főnököknél tudsz érvényesülni, de ha kifognál egy igazán rátermett főnököt, aki érti is a dolgát, azzal már nem tudtál volna mit csinálni, mert egy egyszerű kisember vagy, nem fogod te egyik napról megváltani a világot, nehogy azt hidd.
2020. aug. 19. 20:37
 126/130 anonim ***** válasza:
74%
"mert egy egyszerű kisember vagy" - most nem zaért, de most te ugyanazzal az agymosással élsz, mint a vallások... "te csak egyszerű halanndú bűnös ember vagy, de ha hiszel bennem, és teljesíted a parancsaimat az életed minden területén, akkor majd általam üdvözülhetsz"... mondjuk nem 1 és nem 100 cégvezető szívta meg az efféle gondolkodást a válság alatt, mint a torkosborz... amikor "véletlenül" dev0-ra került a könyvelésük, ügyfél-nyilvántartásuk, raktárkészlet-nyilvántartásuk, stb... mert az info már csak ilyen kiszámíthatatlan... pont ugyanúgy az informatikus sok esetben ki is tud húzni a pácból, ha másnap kell leadnod egy pályázatot, ha másnap van jelenésed a NAV-nál klf nyilvántartásokkal, stb... tipikusan nem az, akivel érdemes emberkedni... ahogy a könyvelővel se, az üzletkötővel se, stb.
2020. aug. 19. 20:48
 127/130 A kérdező kommentje:
Mindenesetre ha megbocsájtasz, én továbbra is kitartok a saját igazam mellett és nevelem a még meg sem született gyermekeket, ahogy eddig, de nyugi, fogok beszélni a jogairól, ahogy az enyéimről is és az állatok jogairól is.
2020. aug. 19. 20:48
 128/130 anonim ***** válasza:
74%

s nevelem a még meg sem született gyermekeket, ahogy eddig:))) - igen, pont úgy tedd, és akkor nem lesz semmi gond:)

"de nyugi, fogok beszélni a jogairól, ahogy az enyéimről is és az állatok jogairól is." OK.:)

2020. aug. 19. 20:54
 129/130 A kérdező kommentje:

Egyébként tanulj inkább Hikal(3. Cikk): [link]

"3. cikk – A gyermek legjobb (legfőbb) érdeke: minden téged érintő helyzetben a felnőtteknek olyan döntést kell hozniuk, ami NEKED a legjobb. Amikor a felnőttek döntéseket hoznak, figyelembe kell venniük azt, hogy a döntéseik hogyan hatnak a gyerekekre."

Furcsán van megfogalmazva, de ez nem azt jelenti, hogy ki kell mindenesetben nyalnom a seggét, egyszerűen kivitelezhetetlen, hogy mindig az legyen, amit ő akar. Én ezt úgy értelmezem, hogy természetesen figyelembe kell vennem, hogy mi a véleménye, de nekem szülőként fel kell azt is mérnem, hogy az ő fejlődése, egészsége és testi, lelki, szellemi épsége érdekében mi lesz a legjobb és aszerint döntenem. Én ezt így értelmezem.

Úgyhogy innentől kezdve nekem ne legyen egy szava se a gyerekemnek. (Vita végleg lezárva, kérdés X-elve a kérdéseim közül)

2020. aug. 20. 06:53
 130/130 anonim ***** válasza:
" A gyermek legjobb (legfőbb) érdeke: minden téged érintő helyzetben a felnőtteknek olyan döntést kell hozniuk, ami NEKED a legjobb. " - na ez a lehetetlen kategóriája...
2020. aug. 23. 01:02
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!