Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elméleti kérdés: Ha a gyerekem...

Elméleti kérdés: Ha a gyerekem a szobám közepére akar WC-zni, akkor engednem kell neki?

Figyelt kérdés
Elvégre joga van hozzá, mert nem illegális, nem tiltja semmi és a jog szerint nem nevelhetem az erkölcsöm szerint!

2020. aug. 18. 21:53
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/130 anonim ***** válasza:
40%

"szülőd mondjuk a "szűzen az oltárhoz" mocskot erőszakolja rád?

Mocskot?????

Neked teljesen elgennyesedett a tudatod! reméljük, csak 12-13 éves kis idióta suhanc vagy, és még lehet remény, hogy meggyógyulj! A gyerekeket a szülők nevelik. Törődj bele. Ha 14 évesen tiltják valakitől, akkor tiltják. Ha erre egy gyilkosság a válasz: az a 14 éves súlyosan aberrált.

Próbáld megemészteni. A "mai Magyarországon" IS társadalomban élünk, nem elvadult rágcsálók közt.

ha téged is tiltanának valakitől kinyírnád anyádat érte?

2020. aug. 19. 18:11
 92/130 anonim ***** válasza:
66%
"De abból az égvilágon semmilyen sérelme nem származik hogy nem szexelhet 18 éves koráig" - bocs, de én nem így gondolom, ez pont ugyanakkora sérelem, mint ha a lány kezdene el beleszólni az anya kapcsolataiba, hiusítaná meg őket.
2020. aug. 19. 18:32
 93/130 anonim ***** válasza:
38%

"bocs, de én nem így gondolom"

Gondolhatod te azt is hogy az ég zöld, a fű meg kék, de elhiheted hogy az sem fog senkit érdekelni sem itt, a jogi rendszerben pedig pláne nem.

Senkinek semmilyen hátránya nem származik abból, ha gyerekként még nincs szexuális kapcsolata. Ez pont fordítva szokott történni.

2020. aug. 19. 18:41
 94/130 anonim ***** válasza:
40%

Igen, mocskot. Egy ateistának ne akarjon már dirigálni semmiféle átkozott vallás.

56/F

"ha téged is tiltanának valakitől kinyírnád anyádat érte?" - ez a kérdés már csak elvi... ezt már - állítólag - megtette helyettem a saját sorsa.

A legsúlyosabb ilyen ügyem az volt, hogy amikor esküvőre akart kényszeríteni, diliházba juttattam pár hétre. Mert hát az ilyen beteg embernek ott a helye, ott tudnak segíteni rajta... vissza is vett pár hónapig, hogy a hülye beteg erkölcsi agybajait rámerőszakolja. Aztán egy idő után mindennemű kapcsolatot felszámoltam vele. Utoljára akkor láttam, amikor 80 volt (én meg 50), akkor leosztottam a gyerekkkorom "csak a legjobbat akarta"-szemétségeiért, és kidobtam. További megkereséseit meg a kukában landoltattam, lévén egyiket sem úgy kezdte, hogy "bocsánatot kérek, azért, mert gyerekkorodban..."

Szóval én is ítéltem, de nem olyan szélsőséges formában.

Megfelel az őszinte, kimerítő válasz?

2020. aug. 19. 18:51
 95/130 A kérdező kommentje:
#94 Az a baj nem tudod elfogadni, hogy senki nem lehet "tökéletes", az anyád is lett valamiért olyan amilyen, de te őt hibáztatod. Hibáztasd a rendszert, a jogot, amiért joga van bele szólnia ebbe-abba, amíg ő felel érted, vagy az ellen már nem mersz lázadni? Az a baj egyébként, hogy mindig csak az egyik fél álláspontját olvashatjuk, a másikét nem, egyáltalán nem tudlak sajnálni.
2020. aug. 19. 19:00
 96/130 anonim ***** válasza:
40%

"egyáltalán nem tudlak sajnálni." - most már nem is kell, amióta megszabadultam attól az idióta kispolgártól, számomra egész jó irányt vett az életem.

"Hibáztasd a rendszert, a jogot, amiért joga van bele szólnia ebbe-abba, amíg ő felel érted, vagy az ellen már nem mersz lázadni?" - többek között pont azzal, hogy nincsen egyetlen barom se a környezetemben aki vissza akarna tartani a rendszer elleni lázadásoktól - a párom legalább ugy utálja a rendszert, mint én, és egyáltalán nem a polgári "te csak a családoddal foglalkozz" agybajt nyomatja... Tudod, őt én választottam, szabad akaratomból, szemben a szüleimmel. (nesze, itt egy ütős érv, hogy - szerintem - miért fontosabb minden normális embernek a párja, mint a szülője.)

2020. aug. 19. 19:07
 97/130 A kérdező kommentje:
Egyébként az explicit azt jelenti, hogy egyértelmű, na már most hova is van leírva, hogy mi az egyértelmű? Miért gondoljuk azt, hogy az önbíráskodás feltétlenül az egyértelmű... Látod a lány is önbíráskodó volt, mégsem az volt az egyértelmű.
2020. aug. 19. 19:07
 98/130 anonim ***** válasza:
59%

#94 köszönöm az őszinte választ. Tehát ez az aberrált világkép a te saját neveltetésed miatt van (abba már nem tudunk belemenni, hogy anyád gyerekkorában ezt hol rontották el). A szülők - most nem az alkoholista brutális szülőkre gondolunk, ami egyértelmű bűntény-, a szülők nevelnek, és mint mind ember követnek el hibákat közben. Te nem hibáztál soha semmiben? ugye nincs ilyen ember, te sem...

Kár hogy ezt a mérgezett családi légkört FELNŐVE nem tudtad magadban túllépni - nem tudtál magadon dolgozni, és felülemelkedni rajta. Ez kemény, embert-próbáló feladat lett volna, minden embernek ez a feladata: hogy megteremtse önmagát, felnőjön. És az írásaid alapján NEM TÖRTÉNT MEG. És a vallásgyűlölet szétrágta a szellemed, torzan gondolkodsz. (Reméljük nincs gyereked)

Végezetül: Azt azért vedd tudomásul, hogy a partvonalról nem lehet a szülők nevelésébe beleugatni- csak ha bűntény van (az hogy 14 évest nem engednek közösülni, az nem bűntény)

*

Én mondom: Még nem nagy az ember.

De képzeli, hát szertelen.

Kisérje két szülője szemmel:

a szellem és a szerelem!

(József Attila)

2020. aug. 19. 19:08
 99/130 A kérdező kommentje:
És hálistennek, amíg a szülő felel a gyerekért, addig vannak jogai, nem is, kötelezettségei, úgyhogy abba szól bele, amibe akar, kivéve ha egy olyan dologról van szó, amivel korlátozná a fejlődését.
2020. aug. 19. 19:16
 100/130 anonim ***** válasza:
79%

#98, de vannak. Ezért sem értem, hogy mi itt ez az értetlenkedés... a gyerekek bizony ítélni fognak felettünk, pont ez a dolguk... természetesen felettem is, ahogy én is ítélek a szüleim felett - ez a világ rendje.

Te félsz attól, hogy a gyereked majd megítéli a tetteidet? Én egyáltalán nem, mert pontosan meg tudom mondani, hogy mit mikor miért tettem.

(tudod, eg időben kórházban dolgoztam, és volt egy rakat idős elfekvő beteg, akiket a lőtéri kutya s látogatott... rendszerint azt adták elő, hogy "mert a hálátlan gyerekei, pedig ő aztán keményen ogta, taníttatta őket, csak aztán rossz befolyás alá kerültek..." (én meg - szigorúan magamban - röhögtem, ogy dehogy, pont azt a hálát kapod, amit megérdemelsz, pont olyan az adjonisten, mint a fogadjisten) - na ez a fajta gyereki magatartás is egy ítélkezés, csak nem szavakkal, nyilván.

2020. aug. 19. 19:18
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!