A külföldről hazaköltöző 5 évi tb egybeni befizetésével kaphat azonnali tb lehetőséget? Mert különben csak 1 év után mehetett orvoshoz, 1 évig magának kellett fizetnie mindent, ha jól tudom.
Egy másik kérdésnél olvastam a válaszoknál, hogy aki hosszabb ideig nem fizetett, az 5 évvel bepótolhatja a nem fizetést.
Ha valaki hosszabb külföldön élés -mondjuk 10nél több, mert azt írták a másik kérdésnél- hazaköltözik, akkor kiválthatja az 1 év kivárását 5 év visszamenőleges befizetésével?
És akkor is, ha nincs tb száma, mert gyerekként vitték külföldre.
Szóval, újonnan kapott tb számmal is elég lehet-e 5 évet befizetni. Mert nagyon idegesítő lehet, hogy 1 évig nem történhet semmi, mert ha igen, elmegy minden pénz rá.
Változtak a TB befizetéssel kapcsolatos szabályok, ma már nem kell visszamenőleg befizetni az összes elmaradt járulékot. Viszont nyilván ezzel együtt más vonatkozik arra is aki külföldi munka után itthon él újra.
Ezt a kérdést konkrétan a társadalombiztosítónál tedd fel email-ben!
Köszönöm.
Csak arra gondoltam, hátha erre jár valaki, akinek van személyes tapasztalata.
Jó, megkérdezem.
A csatolt oldalt elkezdtem olvasni. de elég bikkfanyelv. Ki kell hámozni a lényeget.
De azt már ismerem, hogy ha kérdezek valami hivataltól, csak becsatolják ugyanazt a szöveget, amiről kérdeztem. Szóval mindenképpen egyedül kell kitalálnom előbb vagy utóbb hogy hogy is van.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!