Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet-e polgári pert indítani...

Lehet-e polgári pert indítani valaki ellen, aki a szexuális irányultságomat, a beleegyezésem nélkül és az akaratom ellenére nyilvánosságra hozza?

Figyelt kérdés
Konkrétan. Én egy domináns BDSM férfi vagyok, egy ember erről tudomást szerzett és nagy nyilvánosság előtt - internet, sajtó, ezt közzétette. Úgy érzem ezzel nem csak engem, de a partnereimet is súlyosan megsértette, hisz nyilvánvaló, hogy azok a nők akik velem kapcsolatban voltak szubmissziv beállitottságúak. Lehet-e ezért kártérítést követelni?

2020. aug. 15. 01:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%

Sajtó? Mi az te is valami politikus vagy?

Amúgy meg ha azt akarod, hogy még nagyobb felhajtás legyen, akkor persze mehet a rendőrség, amúgy meg 3 nap és úgy is elfelejti mindenki.

2020. aug. 15. 02:54
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
Pontosan, ahogy az 1-es írja. Perelni lehet bárkit bármiért, de itt spec. csak méginkább felhívod magadra a figyelmet...
2020. aug. 15. 10:15
 3/11 anonim ***** válasza:
13%
Én nem láttam ilyet a sajtóba. Kamu kérdés.
2020. aug. 15. 10:36
 4/11 anonim ***** válasza:
17%
#3 nekem is ez volt a másik gondolatom. Nem írja le egy hírportál se, hogy mit tudomén Kovács Sándor homoszexuális....
2020. aug. 15. 10:39
 5/11 anonim ***** válasza:
81%

Nekem is volt hasonló problémám, valaki egy közösségi oldalon hozzáfért a magánlevelezésemhez, (óvatlan volt egy partner,) nyomozni kezdett utánam, megtalált egy kifejezetten bdsm oldalon is, és elkezdte terjeszteni az ismerőseim között, hogy mekkora perverz vagyok.

Szerencsémre túltolta, mert egyrészt alábecsülte az értelmi szintemet, (mondván, az ilyen perverzek úgyis csak a farkukkal gondolkodnak, nem veszik észre hogy hol a csapda) másrészt nyilvánosan fenyegette az életemet (nekem címzett fotókon fegyverrel hadonászott meg ilyenek, csak én is lementettem ezeket). Szóval a kreténnek akkora arca volt, annyira nem értette az intim szféra meg személyes bizalmas adatok fogalmait, és olyan magabiztos volt, hogy mindenki melléáll és majd őt igazolja, "egy ilyen perverz tehát nyilvánvalóan közveszélyes bűnöző ellen", hogy a végén saját magából csinált hülyét.

Innentől már elég volt belebbenteni a köztudatba, hogy polgári perre készülök és ellene gyűjtök adatokat meg tanukat. Ugye folyamatosan rám volt kattanva és nyomozott, úgyhogy ez hamar eljutott hozzá is. Végül aztán értett ennyiből, és leszállt rólam.

3.as 4.es: Annak a nyilvánvaló oka, hogy a kérdező nem nevez meg konkrét sajtóorgánumot, és nem hivatkozik konkrét cikkre, éppen az, hogy nem akar maga körül feleslegesen még nagyobb nyilvánosságot. Nem gondolhatjátok komolyan, hogy most ki fogja írni a polgári nevét (vagy beazonosíthatóvá teszi) csak azért, hogy random emberek a gyakorin higgyenek neki, "mert különben tuti kamu". :D

2020. aug. 15. 11:55
 6/11 De La Cruse ***** válasza:
74%
Sokkal nagyobb bajt okozol magadnak vele mint amennyit ő kapna a bíróságon.
2020. aug. 16. 14:01
 7/11 anonim ***** válasza:
36%

Ez az iranyultsag nem olyan ciki. A legtobb ferfi ilyen.

Az lett volna nagyon kellemetlen,ha homar lennel.

2020. aug. 16. 15:53
 8/11 anonim ***** válasza:
67%
2020. aug. 16. 23:13
 9/11 anonim ***** válasza:
31%
Hasonló téma, egy ismerősömet kirúgták a munkahelyéről, mert megtalálták egy bdsm oldalon regisztrálva fényképpel, ezután beperelte a munkahelyét. 3 évig pereskedtek végül ő nyert, szal van esély... de a te eseted bonyolultabb azért...
2020. aug. 16. 23:58
 10/11 A kérdező kommentje:

7/9

Azért kaptam már "rohadt szadista"-t amióta kiderült, pedig nem is a fájdalom-okozás a fő kedvencem.

Nem is annyira magam miatt vagyok kibukva, hanem a lanyok miatt akikkel kapcsolatom voltam. Most mindenki aki tudta hogy együtt voltak velem, az tudja, hogy mazohisták vagy szubmisszívek. Ráadasul nyiltan együtt jártam velük. Ugy voltunk mint egy átlagos pár.

2020. aug. 17. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!