Ha szemtanúja voltam valaminek, amit nem tudok bizonyítani, akkor kötelezhetnek nyilvános bocsánatkérésre?
Csapatépítőn egyik kolléganőm egy ügyféllel smúzolt (csókok, tapi). Talán mellékes, de mindketten családos emberek. Mivel bennem is volt már cucc, amikor láttam a dolgot, sajnos elkövettem azt a hibát, hogy beszámoltam róla röhögve kollégáknak. Erre most behívott a főnökség, hogy mivel ez tudmásukra jutott, bocsánatot kell kérjek körlevélben vagy pedig max home office-ból dolgozhatok tovább, illetve ez esetben az eljárást is megindítja ellenem az illető hölgy. Én mondtam, hogy a kiszivárogtatásért elnézést tudok kérni, de a látottakat nem tagadhatom le. Azután felmondtam.
A jogi eljárás és munkahely elvesztése nem zavar, mert könnyen találok másikat, de a bíróság kérhet-e tőlem olyat, hogy nyilvánosan bocsánatot kérjek? Ha megtagadom, annak milyen következményei lehetnek? Biztos, hogy nem fogom megtenni bizonyíték hiányában sem, mert hazugságra nem kötelezhet szerintem semmilyen szerv sem.
Hát felvetted ezt az inget.
Te kis ribizli... 😃
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!