Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy ilyen súlyos, de névtelen...

Egy ilyen súlyos, de névtelen netes rágalmazás esetén hogyan lehet eljárni? Érdemes-e egyáltalán?

Figyelt kérdés

Egy kamu profilról olyan történetet hoztak rólam nyilvánosságra, aminek apró igazságmagva ugyan volt, de egy hatalmas hazugságot kerítettek köré. Konkrét neveket, helyet nem említett az illető, lényegében sugalmazta, körülírta, hogy külföldi tartózkodásom alatt kapcsolatom lehetett egy bizonyos férfivel. Azóta a családi életem megbolydult, a párom ugyan nekem hisz, de a családomtól utalások, kérdések jönnek erről a témáról.

Ki lehet deríteni valahogy az illető kilétét illetve felelősségre lehet vonni őt emiatt? Eddig nem tudtam róla, hogy lehetnek ellenségeim.

2020. aug. 11. 21:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
60%
8: VPN se ad biztonságot. Rendőrségnél se hülyék, simán visszakövetik. Meg szerinted, aki csak egy FBos álprofillal való lejáratáshoz ért, az védekezik ilyen szinten, hogy elrejti az IP címét, stb?
2020. aug. 13. 09:26
 12/19 anonim ***** válasza:
Ha a VPN szolgáltató külföldi, akkor csak nagyon alapos indokkal adják ki a személyes adatokat. NordVPN-nél pl. úgy tudom csak nemzetközi nyomozóhatóság kérheti alapos indokkal. Magyar hatóságnak ki se adnák az adatokat.
2020. aug. 13. 09:49
 13/19 anonim ***** válasza:
60%
12 Ha stikliskedik valaki, és a hatóság utána akar menni, az utána fog, és utána tud. Fogd fel. Akár mennyire is ügyesnek hiszi magát valaki.
2020. aug. 13. 11:00
 14/19 anonim ***** válasza:
#13 A magyar hatóságoknak elég szűkös mozgésterük van etéren. A VPN szolgáltatók meg ugye külföldi cégek, rájuk eleve nem is a magyar törvények vonatkoznak. Tehát a rendőrség hiába hívatkozna a magyar törvényekre, az ott szart sem ér.. Nem tudom a napiszar oldal mond-e valamit? Heti több tucat feljelentés történik ellenük, de a rendőrség tehetetlen, mivel a szervereik külföldön vannak. Már több mint 10 éve működnek zavartalanul...
2020. aug. 13. 11:09
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy mindig használt ilyen eszközöket. Ezt majd a rendőrség kideríti.
2020. aug. 13. 11:11
 16/19 anonim ***** válasza:

14:

Attól, mert nem külföldi cégek, még ugyanúgy segítenek hatósági eljárás esetén. FB se magyar cég. Tudom mi az a Napiszar oldal, de ott totál más miatt nem tudnak velük mit kezdeni. Ott FBról és más oldalakról lementett képeket használnak fel, amiatt nem tudnak mit kezdeni velük, mert jogilag az nem támadható. legfeljebb leszedethetik velük, ha nem tesznek eleget, akkor kezdenek komolyabban foglalkozni az üggyel. Amit nagyon sokszor meg is tettek már, mert tele volt nekik a gatya. Tojik a külföldi szerver tulajdonos arra, hogy ő külföldi szerver tulajdonos. Kéri a hatóság ki fogja adni az adataidat. Lásd a Pedomaci blog. Ott is az egész Puruttya oldalt amiatt törölték inkább a francba, mert mindenki más, a többi blog tulajdonosainak az adatait, akiknek semmi közük nem volt a Pedomaci bloghoz is ki akarták adni.

2020. aug. 13. 11:16
 17/19 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom hatóságnak kötelezőek adatokat kiadni, csak a magyar rendősrség nem foglalkozik ilyenekkel, csak lezárják a nyomozást azzal hogy eredménytelen volt.
2020. aug. 13. 12:23
 18/19 anonim ***** válasza:
17 Ez akkor következik be, hogy valakinek a valakije odaszól az üggyel foglalkozónak, és elteszik az aktát-jó pénzért. Ez a jellemzőbb.
2020. aug. 13. 12:29
 19/19 anonim ***** válasza:

18:

Nem csak akkor. Sokszor nem akarnak foglalkozni, mert az túl macerás nekik, stb.

2020. aug. 13. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!