Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy ilyen súlyos, de névtelen...

Egy ilyen súlyos, de névtelen netes rágalmazás esetén hogyan lehet eljárni? Érdemes-e egyáltalán?

Figyelt kérdés

Egy kamu profilról olyan történetet hoztak rólam nyilvánosságra, aminek apró igazságmagva ugyan volt, de egy hatalmas hazugságot kerítettek köré. Konkrét neveket, helyet nem említett az illető, lényegében sugalmazta, körülírta, hogy külföldi tartózkodásom alatt kapcsolatom lehetett egy bizonyos férfivel. Azóta a családi életem megbolydult, a párom ugyan nekem hisz, de a családomtól utalások, kérdések jönnek erről a témáról.

Ki lehet deríteni valahogy az illető kilétét illetve felelősségre lehet vonni őt emiatt? Eddig nem tudtam róla, hogy lehetnek ellenségeim.

2020. aug. 11. 21:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
A kamu profilt úgy érted, hogy a Te neveddel és képeiddel hozott létre valaki egy másik profilt?
2020. aug. 11. 21:24
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Rendőrséget kérdezd meg szerintem.
2020. aug. 11. 21:26
 3/19 A kérdező kommentje:
Nem, egy ismerősömét másolta le. De már a szövegben írta, hogy ez nem valós profil és a történetre figyeljen mindenki, mert itt minden szó igaz...
2020. aug. 11. 21:26
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezz meg egy ügyvédet,az lenne a legtisztább.
2020. aug. 11. 21:30
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél feljelentést. De ahhoz nagyon világosan ki kell derülnie, hogy TE vagy a sértett.
2020. aug. 11. 23:06
 6/19 anonim ***** válasza:
75%
Simán tehetsz feljelentést. Rendőrség le akar koptatni vágj vissza nekik, hogy ez nem így megy. Simán lekövethető az IP cím amiről írták a hazugságot, még a FB is kiszokott minden adatot adni rendőrségi ügyeknél. Hol jelentkeztek be utoljára róla, stb.
2020. aug. 12. 13:35
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
6 Ezt én is így tudom, és kell is minden ilyen esetben.
2020. aug. 12. 13:51
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Feltételezem, ha az "elkövető" kicsit is jártas az informatikában, akkor használt VPN-t vagy egyéb megoldást amivel eltudta rejteni az IP címét. Az sem 100%-os védelem, de azért jelentősen megnehezíti a lekövetést.
2020. aug. 12. 15:45
 9/19 anonim ***** válasza:
60%
8 A rendőrségnek szerintem ez nem ügy.
2020. aug. 12. 16:06
 10/19 anonim ***** válasza:
9+ Mert mindenkinél van okosabb és ügyesebb egy adott szakterületen véleményem szerint.Akik nem így gondolják azok rendszerint bukni szoktak-és szerintem meg is érdemlik.
2020. aug. 12. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!