Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Köztemetéssel kapcsolatban...

Köztemetéssel kapcsolatban segítség?

Figyelt kérdés

2011-ben elhunyt a nagymamám.

Anyukám nem beszél róla én kérdezni nem merem,elvileg azt sem tudja hol van a mama eltemetve.

Én viszont szeretném megkeresni.

Annyit tudnak h egy település Önkormányzata intézte a temetést.Ott ahol élt mikor meghalt.Idősek otthonában.

Anyukám elhagyta az apukája kiskorában,az anyukájának alkohol problémái voltak.Anyukám emiatt intézetbe is került amit soha nem tudott megbocsájtani neki.

Mikor mi megszülettünk a hugommal felvették vele a kapcsolatot.En is ismertem.vannak emlékeim róla,arra emlékszem anyukámnak az volt a kikötèse hogy ne igyon ha ottvagyunk mert többet nem megyünk.11 éves voltam mikor elhunyt.

Arra azért emlékszem hogy nagyon nagyon szerettem.Mindenképp szeretném megtalálni.

Ha elvileg az Önkormányzat gondoskodott a temetésröl akkor azon a településen van?

Utána olvastam ennek az Önkormányzatnak és 3 temetöjük van.

1 temetőben van csak szociális temetés.Gondolom akkor a mamám is ott lehet.

Annyit még h mikor elhunyt eleg rossz anyagi helyzetben voltunk,igy nem tudtuk vagy lehet anyukàm nem akarta àlni a temetést.

Ha tegyük fel megpróbàlom megkeresni,esetleg kötelezhetnek arra engem mint unokát h téritsem vissza a temetési összeget?

Ilyen esetben ha Önkormányzat àllja a temetést koporsó vagy urnàs temetést végeznek?gondolom urnásat mert az olcsobb.

Es még valami mivel ilyen személyeknek nincs "hozzatartozoja" meddig hagyják a helyén?

Ha megtalálom és megveszem neki a helyet még 25 évig az lehetséges igy?

vagy a temető szabadon dönt arról mikor van útban az a hely?

Bocsánat az összevisszaságért,de foggalmam sincs merre induljak el.

Szerintem elmegyek abba a temetőbe és megkérdezem de nem akarok meglepetéseket.

2020. aug. 6. 16:10
 1/2 A kérdező kommentje:

Közben anyukàm megkérdeztem,

azt mondja h kifizettették vele a temetést amit az önkormányzat intézett

Semmi mást nem tudnak

Azt mondja h ilyenkor tobb embert temetnek,elhamvasszák őket és kész

Ez tenyleg igy van?nincs névre szóló helyük??

2020. aug. 6. 19:59
 2/2 JhnyBp ***** válasza:

Sajnos lehetséges... :(

Én ezt olvastam egy cikkben erről:

[link]

2020. aug. 26. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!