Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy demokratikus országban...

Egy demokratikus országban miért nem tagadhatom meg a sorkatonaságot?

Figyelt kérdés

Már csak a tudat is bánt, hogy a kormányom bármikor behívhat és nem arra "kérhet", hanem "parancsolhat", hogy menjek egy harcba amibe több mint valószínű esélyem se lenne. Embertelen a sorkatonaság és ezt a trónon ülőket nem is érdekli , hogy mi történik az emberekkel. Magukat védik mások életével.

És ha én nem akarom az életemet adni egy olyan harcba amit nem én vívok és közöm sincs hozzám?

Hiányzik az erőforrás mert elzárták tőlünk a vizet?

Rendben van menjünk vetnünk szét pár segget és eresszük meg a vizet ha már tárgyalni nem hajlandóak. Ez közérdekű. Vagy ha leakarnak minket mészárolni akkor oké hogy bevonulok.

De mivan akkor ha egy olyan csatát vívok ami két pökhendi kormány vitája? Én haljak meg benne? Nem akarok meg lecsuknak rosszabb esetben kivégeznek... Ennyit ér az életem? Nem harcolhatok egy országnyi befolyásolt katona ellen az életemért. A fiatal katonák parancsra a tábornokot le is szop***.

Adózni az utakért, a világitásért rendben van, de életemet adni egy harcért már nem.

Mondjuk ha megtámadnak az oroszok. A NATOt nem érdekelnék, Európát sem. Mi magunk meg esélytelenek vagyunk, de ha a kormány nem akarja magát megadni?

Viktor simán kirepül külföldre mielőtt az oroszok elérnek Pestet. De velünk mi lesz? Mi harcolunk foggal körömmel a hazáért. Ha vesztünk Viktor kint él tovább ha nyerünk visszajön. És ha én azt akarom hogy az oroszok bejöjennek?

Miért kell az emberi élettel így játszadozni?

2020. aug. 5. 16:06
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
58%

"Az a baj, hogy egy ilyen világban nem szeretnék élni ahol nem emberként, hanem bábként néznek rám olyanok akik ugyan olyanok mint én csak maguk mellett tudnak embereket így hatalmuk van."

Te amúgy hány éves vagy? Mert jellemzően az ilyen kérdezők azok akik még szrt se csináltak a rinyáláson meg (jobb esetben) az államilag finanszírozott bölcsész diplomájukon kívül.

2020. aug. 5. 18:19
 22/46 anonim ***** válasza:
72%

"Az egész kérdésem nem igazán a sorkatonaságra alapozik, hanem úgy az emberi jogokra ha ez valakinek feltűnt."

Persze hogy feltűnt, mivel nem létező dologtól "rettegsz", egyértelmű, hogy vagy hibbant vagy, vagy csak egy ócska kis provokátor.

2020. aug. 5. 18:27
 23/46 A kérdező kommentje:
Amiért idejöttem gyakorira az az volt, hogy megismerjem az álláspontjukat az embereknek. Kevés ember volt aki leírta. A legtöbb főleg az utolsók csak kérdőjelezték az állításaim. Amit persze ugyan úgy szívesen fogadok, de lehetne anélkül is, hogy rosszul próbáltuk feltüntetni. Elvárnám a kölcsönös tiszteletet, de ebben az országban ez a fogalom sem létezik szóval megvagyok elégedve azzal, hogy vannak akik belém kötnek is. Ha én építettem volna saját kezűleg az utakat amin jársz és termeltem volna az üzemanyagot az autóba amit elégetsz egyszerű munkásként jó pár év tizeddel a hátam mögött. Akkor is ugyan itt lennénk. Csak akkor nem eltartott bölcsészkari diplomatának neveznétek, hanem tanulatlan suttyónak valószínűleg.
2020. aug. 5. 18:46
 24/46 anonim ***** válasza:
79%

Én már az #1 válaszban is leírtam illetve mások is próbálták elmagyarázni de nekiálltál okoskodni.

Persze, "ebben az országban ez a fogalom sem létezik", de te meg vagy elégedve. Hát hiába te olyan ZSENI vagy akit nem ért meg ez a bűnös kor. A magasztos gondolataid disznók közé dobtad te mártír.

Nem lehet könnyű neked ebben a bűnös nemzedékben amiben mindenki hülyes és csak te vagy helikopter.

2020. aug. 5. 18:55
 25/46 A kérdező kommentje:

Vicces vagy 24-edik. Kezd ez egész alpáriasodni. Nem is éri meg már reagálnom. "dE mÉg IS tESzEd" hát tudod én se vagyok tökéletes.

Ne csináld ezt nem éri meg. Nem mondtam ilyet. Nem magasztos és nem mártír. Beszélgetni akartam. De akármennyi bántásnak gondolod nem az. Az a gond a politika szekcióban olyanok válaszolnak akik nem nőttek fel ahhoz akárhány évesek vagy akárki pénzéből diplomáztak. Mindkettőnknek megvan a saját véleménye. Úgy látszik nem egyezik a kettőnké. Én most ezt az oldalt nem segítség kérésre használtam hanem vitatkozásra, forumnak. Lehet hogy te csak a "bazdm*g"-el kezdődő vitákat ismered, de ha nem megy nem erőltetem. Elfogadom és egyet értek veled. Jó estét :)

2020. aug. 5. 19:13
 26/46 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem nincs olyan ország, ami valóban demokratikus és sorkatonaság is van. Max Izrael de ott érthető, hisz meg kell védeni a hazát, miközben az egész régió ellenük van.
2020. aug. 5. 19:25
 27/46 anonim ***** válasza:
82%
Ezek szerint pl. Ausztria, Ciprus, Dánia, Finnország, Görögország, Norvégia szerinted nem valódi demokráciák?
2020. aug. 5. 19:58
 28/46 anonim ***** válasza:
16%
Az én gondolatmenetem már ott elakad, hogy sajnos nem értem, mi értelme van az ellenségeskedésnek.
2020. aug. 5. 19:59
 29/46 anonim ***** válasza:
81%
Svájcról már ne is beszéljünk...
2020. aug. 5. 20:03
 30/46 anonim ***** válasza:
29%

"Mi harcolunk foggal körömmel a hazáért."

Túl sok háborús filmet néztél és nagyon beleélted magad.

2020. aug. 5. 20:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!