Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy demokratikus országban...

Egy demokratikus országban miért nem tagadhatom meg a sorkatonaságot?

Figyelt kérdés

Már csak a tudat is bánt, hogy a kormányom bármikor behívhat és nem arra "kérhet", hanem "parancsolhat", hogy menjek egy harcba amibe több mint valószínű esélyem se lenne. Embertelen a sorkatonaság és ezt a trónon ülőket nem is érdekli , hogy mi történik az emberekkel. Magukat védik mások életével.

És ha én nem akarom az életemet adni egy olyan harcba amit nem én vívok és közöm sincs hozzám?

Hiányzik az erőforrás mert elzárták tőlünk a vizet?

Rendben van menjünk vetnünk szét pár segget és eresszük meg a vizet ha már tárgyalni nem hajlandóak. Ez közérdekű. Vagy ha leakarnak minket mészárolni akkor oké hogy bevonulok.

De mivan akkor ha egy olyan csatát vívok ami két pökhendi kormány vitája? Én haljak meg benne? Nem akarok meg lecsuknak rosszabb esetben kivégeznek... Ennyit ér az életem? Nem harcolhatok egy országnyi befolyásolt katona ellen az életemért. A fiatal katonák parancsra a tábornokot le is szop***.

Adózni az utakért, a világitásért rendben van, de életemet adni egy harcért már nem.

Mondjuk ha megtámadnak az oroszok. A NATOt nem érdekelnék, Európát sem. Mi magunk meg esélytelenek vagyunk, de ha a kormány nem akarja magát megadni?

Viktor simán kirepül külföldre mielőtt az oroszok elérnek Pestet. De velünk mi lesz? Mi harcolunk foggal körömmel a hazáért. Ha vesztünk Viktor kint él tovább ha nyerünk visszajön. És ha én azt akarom hogy az oroszok bejöjennek?

Miért kell az emberi élettel így játszadozni?

2020. aug. 5. 16:06
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:
Remélem tisztában vagy vele, hogy egy globális problémára ez nem megoldás. "Akkor menj el az isten háta mögötti helyre és csinálj amit akarsz" még ha ez valóban működne is miért kéne elhagynom a saját országomat. Az itt élő embereknek lehetne annyi nemzeti öntudat hogy az ország védelméért ők felelnek és nem a kormány. A megválasztott kormánynak közigazgatni kéne és a népet képviselnie. Nem különálló egységnek lennie ami saját maga jólétet a közemberek felhasználásával teremti meg. De persze sajnos Magyarországon mindenki félti a fenekét még én is senki se mer megszólalni. Főleg nem a családos emberek. Így aztán működik ez a "kormány". Az egész kérdésem nem igazán a sorkatonaságra alapozik, hanem úgy az emberi jogokra ha ez valakinek feltűnt.
2020. aug. 5. 17:13
 12/46 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon jópár éve nincs sorkatonai szolgálat, és nincs is napirenden a bevezetése. Háború sincs kilátásban, ha mégis lenne, sehol a világon nem te döntenél arról, mit teszel, legalábbis nem következmények nélkül.

Ne kattogj ezen fölöslegesen.

2020. aug. 5. 17:13
 13/46 anonim ***** válasza:
70%

"Az itt élő embereknek lehetne annyi nemzeti öntudat hogy az ország védelméért ők felelnek és nem a kormány."

Ezek szerint neked nincs.

"Az egész kérdésem nem igazán a sorkatonaságra alapozik, hanem úgy az emberi jogokra ha ez valakinek feltűnt."

- nem, nem tűnt fel. Csak egy okoskodó kis punci sirámainak tűnt akinek SOHA nem kellett bevonulnia katonának.

2020. aug. 5. 17:19
 14/46 A kérdező kommentje:

Igazad van tényleg nem kéne kattognom rajta mert nem érek vele semmit, de ha nem beszélünk róla nem lesz jobb. Lehet itt Magyarországon ez nem probléma. A grippenek felse szállnának a kisrepülők, de még a bombázók miatt se. Csak a NATO miatt van ez a színjáték évi egyszer kétszer.

Az egy dolog, hogy nem sok mindent tehetek és hogy nem is szükséges mert jelen pillanat nincs sok értelme, de az embereknek nem a béke és az emberi jogok lebegnének a szemük előtt egy esetleges háború esetén hanem visszatérnének a rossz módszerek. Sajnos ez a rossz magyar logika. Majd teszünk valamit talán ha ideje lesz. Ha eljön az ideje se veszik észre az emberek hogy gond van. 90% a népnek akkor sem tűnne fel hogy gond van ha fegyvert fognának a fejükhöz. A problémát nem elhárítani kell hanem megelőzni. Legalább is célszerűbb. Többek között ez se tetszik hogy az itt válaszolok (nem bántásból) de ti úgy vagytok vele hogy ez nem a ti dolgotok ti úgyse tehetek semmit és ha akarnátok se tudnátok ezért elfogadjátok. Nem kéne elfogadni. Nem azért viszik el a szemetet a ház elől és nem azért burkolják az utakat, nem azért járőröznek és védik az embereket a gyilkosoktól, hogy a kormány azt tegyen amit akarjon. Minden amit a kormány "csinál" azt az emberek csináljak. Az embereknek kéne dönteniük mit akarnak közösen. Bár ez is szinte lehetetlen.

2020. aug. 5. 17:21
 15/46 A kérdező kommentje:
13as nem fogom ismételni magamat. Ha ettől jól érzed magad én örülök.
2020. aug. 5. 17:22
 16/46 anonim ***** válasza:
75%

Csinálj forradalmat, látom megvan benned a képesség.

Ja nem...

2020. aug. 5. 17:23
 17/46 A kérdező kommentje:

Egyébként is azzal nem sérted az egómat ha puncinak hívsz. Ez elég szexista és megalázó a nőkkel szemben. Lehet, hogy neked megjegyzést tesznek a bicepszed méretére begorulsz és káromkodni kezdesz engem a Kishitű elmaradott gondolkodásoddal legfejlebb elszomorítani fogsz, hogy még mindig itt tartunk.

Olyan igazi férfiakra van szükségünk mint te :)

2020. aug. 5. 17:25
 18/46 anonim ***** válasza:
79%
Neked biztos, mert valaki el kell tartson.
2020. aug. 5. 17:28
 19/46 anonim ***** válasza:
85%
Hát, elolvastam a kérdező összes szófosását -már elnézést, de az-, és még mindig nem derült ki, hogy MI A BAJ.
2020. aug. 5. 18:00
 20/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy megtiszteltél 19es. Az a baj, hogy egy ilyen világban nem szeretnék élni ahol nem emberként, hanem bábként néznek rám olyanok akik ugyan olyanok mint én csak maguk mellett tudnak embereket így hatalmuk van. Egyedül pedig változást nem tudok elhozni. :(
2020. aug. 5. 18:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!