Egy ingyenes nyílt forrású programnak is tiszteletben kell tartania a védjegyeket ?
Például készíthetek egy "star wars" témájú videójátékot, ha egy forintot nem akarok és fogok vele keresni ?
Van olyan licensz ami ezt megengedi ?
Más kérdés, hogy felhasználhatok grafikai elemeket nem nyílt programokból ugyanilyen feltételek mellett ?
Ezen a linken található projekt fejlesztői például lemásoltál a travián nevű online játék grafikáit. Ez szabályos ?
A válaszokat előre is köszönöm
A védjegy pontosan azt jelenti, hogy a tulajdonosa engedélye nélkül senki és semmire nem használhatja fel a termékét.
Azzal is megkárosítod, ha ingyenesen dobsz a piacra valamit egy védett grafikával vagy karakterrel. Hiszen neki pont abból van pénze, ha fizetnek neki azért hogy használhassák.
A problémád abból származik, hogy nem tudod mi a különbség az "applikáció" és a "profit" között.
Az applikációt valaki megcsinálja, én meg használom. Nincs kérdés, vagy ingyen adja vagy fizetem az árát és az enyém, használom.
A profit úgy keletkezik, hogy lesz valamim x összegért és én értékesítem egy nagyobb y összegért. Ha a valamit én csináltam, nincs tovább. Ha valaki más, és kifizetem a profitból a részesedését, nincs tovább. Ha nem fizetem ki, van tovább, a vége, hogy enyhébb esetben rendesen fizetek, büntetést is, súlyosabb esetben ülök is. Nem fotelban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!