Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyi a büntetés ha fémkereső...

Mennyi a büntetés ha fémkeresőzés közben elkapnak?

Figyelt kérdés

2020. júl. 23. 07:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez megint attól függ hol. Közterületen, magánterületen vagy valami komolyabban őrzött pl katonai területen.
2020. júl. 23. 07:30
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Normális országokban ha "fémkeresőzöl" a talált érték egy bizonyos százalékát kell leadni az államnak, a többi a tiéd. Itt ha találsz valamit, mind elveszik tőled és még örülhetsz, ha nem büntetnek meg.
2020. júl. 23. 08:27
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
Anélkül, hogy utána néznék: szerintem a fémkeresőzés nem büntetendő. Ha találsz valamit és megtartod-eladod az igen. Még egyszer: csak gondolom.
2020. júl. 23. 09:01
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Én úgy tudom, hogy büntetik, vagyis talán engedélyköteles. Ismerősöm szokott járni, és említette, hogy szokták futni, ha jön pl. erdész.
2020. júl. 23. 09:35
 5/10 A kérdező kommentje:

Sajnos tudom, hogy engedélyköteles, és kérnék is engedélyt. A bajom az, hogy túlságosan bürökratikus a rendszer. Ha a 21. századbeli módon maximum egy óra alatt el lehetne intézni, kérnék engedélyt, és le is adnám, amit le kell.

Így viszont illegalitásba kényszerítenek, csak érdekelne, hogy mennyi a bűntetés. Megéri-e a rizikót. Azért, hogy kipróbáljam, nem akarok ennyit szórakozni.

2020. júl. 23. 11:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
4. vagyok, sajnos azt nem tudom, mennyi a bünti. Amúgy sokan foglalkoznak vele, hátha valaki idetéved és tud segíteni.
2020. júl. 23. 11:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

"Anélkül, hogy utána néznék: szerintem a fémkeresőzés nem büntetendő. Ha találsz valamit és megtartod-eladod az igen. Még egyszer: csak gondolom."

Akkor ne írd le legalább. MO-n a detektorozás nincs tilltva, de engedélyköteles a használata. Az engedély megszerzése olyan adminisztráció és múzeumi hozzájárulás is kell, hogy kb. csak a fanatikusoknak reális opció. Az utolsó törvénymódosítás óta épületen kívüli összeszerelt detektor már automatikusan detektorhasználatnak minősül.

Kérdező, ne csak az esetleges büntetésen kombinájl, hogy megéri-e. A területen mozgó hatósági emberek (halőr, vadőr, mezőőr, stb.) már régóta ki vannak képezve és figyelik a detektorosokat, a "konkurrens" detektorosok egymást feljelentgetése meg nem új dolog. Rajtakapás esetén reálisan számolj hozzá még egy házkutatást is, és akkor mindenképpen lesz valami fogás.

Nem akarlak én lebeszélni, de az illegális detektorozás mára erősen kockázatos játék lett, naívan nem érdemes belépni a pályára, mert mindenért bűncselekmény kategóriába lépsz. A büntetés lehet akár böri is, ha éppen statuálni akar az ügyész, az eszköz elkobzására szintén számíts.

2020. júl. 23. 13:40
 8/10 anonim ***** válasza:
52%
de amúgy mit lehet ezzel találni, vagy miért csinálják? aranyban nem túl gazdag az ország tudtommal... bocsi a hülye kérdésért, csak senkit nem ismerek, aki ezzel foglalkozik
2020. júl. 23. 17:35
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Az "éjszakai műszak" nyilván nem dicsekszik a találataival.

2020. júl. 23. 19:57
 10/10 Newmi1 válasza:
100%
Szabálysértés, pénzbírság 150e Ft-ig!
2020. júl. 24. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!