Ha a féltestvérem végleg elköltözött a házamból ahol. szivességi lakáshasználó volt hogyan tudom megszüntetni az állandó lakcímét?
Figyelt kérdés
2020. júl. 21. 22:48
1/8 anonim válasza:
Simán kijelented, mint tulajdonos.
2/8 A kérdező kommentje:
Mivel kell igazolnom.hogy már nem lakik ott?
2020. júl. 21. 22:59
3/8 A kérdező kommentje:
Semmivel???
2020. júl. 21. 22:59
4/8 anonim válasza:
Semmivel, köze nincs a házhoz, (hacsak nem haszonélvező)!
Te határozod meg, ki lakhat ott, ő kiköltözött, a szívességi lakáshasználat megszűnt.
5/8 anonim válasza:
#3 Nem kell igazolnod ha te vagy a tulajdonos.
Ha bérlőként lakik ott és van érvényes szerződése amit te, mint tulajdonos aláírtál, akkor meg neki nem kell annál több, hogy a lakcímét bejegyezzék oda.
A lakcím nem jár semmiféle kiváltsággal. Egyedül a választásokon van jelentősége.
6/8 anonim válasza:
Az #5-ben tévedtem, természetesen máshol is van jelentősége, az egészségbiztosításnál is fontos, hiszen a bejelentett lakcím szerint jogosult automatikusan a körzetben az ellátásokra, ha nem ott van a lakcíme akkor máshová kell mennie vagy kérvényeznie kell.
7/8 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm. Nincs szerződése nincs haszonélvezete.
2020. júl. 22. 15:49
8/8 anonim válasza:
A szomszedokkal irjatok rola,h tanusitjak,h nem lakik ott es nincs ott semmi szemelyes holmija. Ezt letanuzva a szomszedokkal,a lormanyablakban intezhetitek a lako fiktivve nyilvanitasat. 2 het mulva kijelentik.
Ezt mar eljatszottuk parszor Budapesten. Igy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!