Ha külföldről jövök haza akkor karanténba kell mennem?
Mármint ezt ugy értem hogy a barátom nemzetközi sofőr és vele szeretnék kimenni egy körre! (Amióta virus van és kijár külföldre azóta egyszer se kellett neki karanténba menni) de viszont mivel én csak vele mennék ezért lehetséges hogy nekem utánna karanténba kellene mennem? Ha igen akkor muszáj a saját bejelentett lakhelyemen letölteni ezt az időt? (Nagykorú vagyok).
Válaszokat előre is köszönöm!
"A legtöbb cégnél tilos!"
Megneveznél egyet? :)
1) ami a kérdéshez kapcsolódik, hogy honnan jön, hova tart, mely országokon halad át, vagy áll meg? Ahogy írták a többiek is vannak zöld/sárga/piros országok, a zöldből nem kell karantén, a sárgából-pirosból meghatározott időre kell, vagy amíg nincs 1 vagy 2 negatív teszt. Az ország ismerete tehát elengedhetetlen a kérdés megválaszolásához.
2) Nem is az a kérdés, hogy a cég - ahol dolgozik a kérdező barátja - tiltja-e az utasszállítást (gondolom ez esetben sem, hiszen akkor nem merülne fel kérdésként), hanem az, hogy a kamionsofőrök - érthető okokból - rendszeresen megfordulnak különböző gyárudvarokban, telephelyeken, egyéb üzemi területeken. Ott viszont lehet probléma, hogy a kérdező barátját is beengedik-e vagy sem, mert ha nem és csak az mehet be, akit alapból várnak, na akkor mit csinál a kérdező?
Kérdező te még ne hagyd magad lebeszélni, mert ezek a félnótások nagyon szeretnek riogatni és kifogásokat keresni.
Országok besorolása változni az elkövetkezendő két évben nem fog, pirosba járni nem fogsz, max sárgába, azt meg elég csak nem hangoztatni, a munkáltató nem akadályozni fog, hanem támogatni, az olyan cég meg ahová nem engednek be ritka mint a fehér holló.
Ezt a sok károgó varjút meg egyszerűen szard le!
15. Válaszoló!
Nem fognak lebeszélni mert nagyon szeretnék vele menni, a kérdésemre meg már megkaptam a válaszomat 😊
Ha igy maradnak az országok akkor semmi "baj" se lesz! Mármint akkor nyugodtan mehetek majd ki. Persze előtte azért majd hivatalos embertől is informálodunk hogy biztosra menjünk!
Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat!
Kérdező, a barátod nyilván dolgozik egy cégnek, tehát van egy munkaszerződése.
A munkaszerződésben benne kellene, hogy legyen, hogy mit tehet és mit nem.
Ezenkívül ajánlatos a főnökét megkérdezni indulás előtt, mert ha nem engedélyezik, akkor bizony még az is előfordulhat, hogy emiatt kirúgják - még akkor is, ha emberhiány van.
Gondolom, azt meg Te sem akarod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!