A munkaadóm megteheti az alább felvázoltakat?
Figyelt kérdés
2020 áprilisban napi bejelentéssel két napot dolgoztam napi 11 munkaórát, Májusban szintén napi bejelentéssel dolgoztam 15 munkanapot 165 munkaórát. 2020 június 05. napjától munkaszerződéssel dolgoztam amely határozatlan idejű, de kikötéssel 3 hónapi próbaidő van megadva a munkaszerződésemben. alapbérem bruttó 1760 Ft / órabér. Júniusban a ledolgozott munkaórám 240 munkaóra amelyre a béremet 160 000 Ft-összeget fizetett a munkaadóm. A bérelszámolási papírt kérésemre megküldte a munkaadó, amelyben feltárható az, hogy a ledolgozott munkaórám az 140 óra és két nap fizetett szabadságra összesen elszámolt részemre 160 000 Ft bért. a munkaadó azt mondja törvényesen járt el, nem jár több bér mert túlóra nem jár és a 240 órát sem tudja kifizetni részemre. Tájékoztatott arról, mivel kétségbe vonom a munkaadó tisztességét, feljelentéssel él ellenem. Mit tudok tenni a fentiek alapján?2020. júl. 19. 14:39
1/3 anonim válasza:
El kellene felejtened a napi bejelentést, semmi jóra nem vezet.
2/3 A kérdező kommentje:
Kire tekintve nem vezet jóra? Munkaadóra-vagy a munkavállalóra? Vagyonőrt lehet alkalmi bejelentéssel foglalkoztatni? Ezt egyik ismerősöm miatt kérdezem. Hónapokig vagyonőri munkát látott el, napi bejelentéssel.A napi bejelentésről a munkaadónak kell e adnia igazolást a munkavállalójának?
2020. júl. 19. 15:21
3/3 A kérdező kommentje:
A privát választ köszönöm szépen! Tehát a munkaadóra tekintve lehetnek problémák. Napi bejelentés csak mezőgazdasági munkára engedélyezhető. A Munkáltatónak kötelessége kiadni az alkalmi bejelentésedre mennyi összeget fizetett be ( napi 1000 Ft)
2020. júl. 19. 16:25
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!