Jelentkeztem a munkanélkülibe mint pályakezdő és ajánlottak nekem munkát,de nem fogadtam el mivel én a szakmámba szerettem volna dolgozni így a mai nap kitöröltek a nyilvántartásból és 3 hónapra kizárásra kerültem a közfoglalkozásból,ez mit jelent?
Akkor neked nem munkát ajánlottak, hanem közmunkát. A kettő nem ugyanaz.
Továbbra is munkanélkülinek számítasz és kereshetsz munkát természetesen, csak mivel pályakezdőként nem vagy jogosult a munkanélküli ellátásra - hiszen nem volt előtte 200 napnyi munkaviszonyod - így pénzt csak úgy kaptál volna, ha elfogadod a közmunkát.
Ezt természetesen nem kell elfogadni ha nem akarod, csak ahogy a többiek írták, neked kell fizetned az egészségbiztosítási járulékodat önmagad után és másféle segítséget kell kérned amíg nem találsz munkát. A kizárás azt jelenti, hogy a közmunkát nem ajánlják fel neked most újra 3 hónapig, de más állásajánlatért azért nyugodtan fordulhatsz hozzájuk, hátha lesz amit szeretnél is elvállalni.
"a mai nap kitöröltek a nyilvántartásból"
Ha nem vagy álláskeresőként/munkanélküliként a hivatalnál nyilvántartva, nem is rudnak más munkáról értesítwni, nem vagy a névsorban.
Xsak akkor maradtál volna benn a rendszerben, ha a kozmunka-főnök utasít vissza, mint dolgozót.
.
Az általad linkelt cikkek nem rád vonatkoznak.
Elvagy tiltva a közmunkától, mint a mirigyes csávó!
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!