Ha feljelentek valakit az plusz pont a rendőrségnél?
Nem, ez nem iskola, hogy jár a piros pont. Inkább meg leszel kérdezve, hogy " honnan van erről információja " aztán inkább neked lesz kellemetlen.
Vannak a rendőrségnek vamzerjei, majd ők szólnak, de azok büntetett előéletű bukott bűnözők akik még azért vannak szabadlábon mert besúgók.
Ha nagyon ügyesen jelented fel az embereket még az ávóba is felvesznek, ügynök elvtárs.
Amúgy viccet félretéve nem kapsz te semmit,mivel csak teljesíted az állampolgársági kötelezettséged.
Ha látsz egy rablást nem kell feljelentettést tenni?
Szerintem de.
A feljelentési kötelezettséget csak néhány meghatározott bűncselekmény esetén írja elő a Btk. (ilyenkor a feljelentés elmulasztása bűncselekmény).
Sem a rablás, sem a "füvezés" nem tartozik ebbe a kategóriába.
A "füvezés" használatnak minősül, amit, ha csekély mennyiségre követnek el - egyéb feltételek mellett - az un. elterelés intézményét alkalmazzák az elkövetőkkel szemben.
Szóval nagy valószínűséggel semmit nem kapnának a haverjaid (a hatóságoktól.)
De lehet, hogy tőlük már igen, a rendkívül nagyszerű tettedért....
Első lehetőség: troll vagy.
Második lehetőség: Az egyik legnagyobb féreg, aki ezen az oldalon valaha is kiírt kérdést. Haverjaidat felnyomni füvezésért? Ember...Én havert semmilyen bűncselekményért nem jelentenék fel (na jó, nagyon súlyosaknál de), legfeljebb beszélnék a fejével. Igazából nem vagyok az erőszak híve, de örülnék, ha az ilyeneket összevernék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!