Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kamera felszerelése bejárati...

Kamera felszerelése bejárati ajtó figyelésére?

Figyelt kérdés

Panelházban lakom, elég gyanús dolgok történnek erre, pillanatragasztót nyomnak a zárba és ilyenek. Van a bejáratnál kamera, de ha itt lakó csinálja ezeket, akkor hiába.

Szeretnék felszerelni egy kamerát a bejárati ajtóhoz kívülre, ami úgy lenne beállítva, hogy csak a saját ajtómat mutassa. Ez mennyire legális így?

A szigorú személyi jogokkal és adatkezeléssel kapcsolatos jogszabályok csak rögzítésre vonatkoznak ugye?

Elvileg közös területet/közterületet nem figyelhetek meg, de ha csak az ajtót látja, akkor az nem közös terület, nemde?

Ki ellenőrizné, hogy nem álkamera?

Ha pedig tudják, hogy igazi, akkor hogy be van kapcsolva, vagy hogy csinál felvételt?

Kicsit ezt szürkezónának érzem.

2020. jún. 23. 22:31
 1/5 anonim ***** válasza:
60%

Kiteheted,aki szól az a rongáló.

Normális emberek inkább örülnek , hogy van kamera.

De egy life hack, ha azt mondod, hogy nem rögzít hanem élő adást sugároz akkor nem kell a "xeméjiségi lyogok " sérülésétől tartani.

2020. jún. 24. 00:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Úgy nem jó, ha az ajtó felületét figyeli?
2020. jún. 24. 09:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Tegyél a kukucskálóba kamerát
2020. jún. 24. 13:56
 4/5 A kérdező kommentje:

Na szuper, akkor jól gondoltam, hogy a rögzítésre vonatkoznak a szigorú törvények

Az a tervem, hogy úgy legyen beállítva

Néztem most, hogy így mondtad, de rendes kukucskálóba tehető IP kamerát nem nagyon találtam, csak ilyen kijelzőseket. Nekem a kettő kombinációja lenne jó, hogy van kijelzője és netre is csatlakozik.

Köszi mindenkinek a válaszokat! Még várom az ötleteket, véleményeket

2020. jún. 25. 08:56
 5/5 anonim ***** válasza:

A szomszedom ugy figyeli a histeljait,h tukros uveg van felul az ajton es mogotte a lakasban van a kamera. Senki se latja. De o felveszi,ki jarkal a folyoson es orokre tarolja a felveteleket.

De senki se lat kamerat a bejarat elott,igy nem tudjuk bizonyitani a torvenysertest. Engem nem zavar a kamera,megertem,mer figyeli a lakasait...

Wifis kamera,okostelorol nezik ,mi tortenik!

Tedd fel ugy,h ne lassa a kamerat kivulrol es akkor nem tud mit csinalni.

2020. jún. 25. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!