Kihez fordulhatok, ha a közös emésztőgödör eldugult és a szomszéd nem hajlandó beszállni a kitisztításába?
Figyelt kérdés
Osztatlan közös tulajdonú a telek, a közös udvar emésztőgödrén át jut a szennyvíz a csatornába, nem tudom megállapítani, hogy hol keletkezett dugulás, múltkor 40 méter mélyen le kellett a womás autó csövét dugni, hogy kitisztítsák, már az előző tulaj is küszködött ezzel a problémával, kb. 3-4 évente újra jelentkezik. Ha jól tudom, szolgalmi joggal áthalad a lefolyónk valakinek a telkén, tehát akár ott is keletkezhetett dugulás. Fogalmam sincs kihez forduljak, ez biztos, már csak a közös telek miatt is, hogy nem egyedül az én költségem (talán nem is az én hibám) helyrehozni, nagyon nem jó 15-25 ezret fizetni 2-3 évente a semmire és még a szennyvíz is feljön a frissem felújított fürdőben. Alapító okiraton vajon látszik, hogy kihez megy a lefolyó?2020. jún. 21. 22:20
1/1 MDaniel98 válasza:
Elméletileg az alapítóokiratban látszódnia kellene, igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!