Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha te eldöntheted milyen...

Ha te eldöntheted milyen pénznem legyen Magyarországon, akkor ezek közül melyiket választanád?

Figyelt kérdés

2020. jún. 16. 18:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Még a németeknél is 5-10 %-kal emelkedtek az árak az átállásnál. Kisebb értékű árál előforult magasabb is. Pl.: 2.99 DM helyett 1.99 Euro.
2020. jún. 16. 21:42
 12/19 anonim ***** válasza:
94%
10-es, minek kéne ide rubel? Azt hagyjuk meg Ivánéknak :)
2020. jún. 16. 21:49
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva nekem tetszik a forint. Szerintem szép pénz és egy régi, középkori pénzfajta. Csak ne érne ilyen keveset :D .

Ha választanom kéne praktikusság alapján, akkor az eurót választanám, akkor viszont, ha az országnak meglenne a stabilitása a váltáshoz. Amúgy szerintem is elég csúnya az euró, mint pénz.

2020. jún. 16. 22:46
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
#11 na, nálunk meg átállás nélkül is többet emelkednek az árak egy átlagos évben :D
2020. jún. 16. 23:49
 15/19 anonim ***** válasza:

Képezld, ha még erre menne rá 5-10 %.

2020. jún. 17. 00:14
 16/19 anonim ***** válasza:

#15 el tudom képzelni, ahogy írtam, egy átlagos kormánybejelentésre drágul ennyit minden, de évente legalább. Most a vészhelyzetben meg is volt pár hónap alatt ez a drágulás.

De jó lenne, ha csak 1x dragulna, és csak olyan "magasak" lennének az árak mint szlovákiában. Jó lenne ha euro lenne

2020. jún. 17. 02:34
 17/19 anonim ***** válasza:
84%

A szlovákok és a csehek helyzete volt a teszt. Két ország, hasonló gazdasági színvonallal indul, ráadásul a közelmúltban tartósan egy ország volt.

Az egyikbe bevezették az eurót, a másikba nem. Eredmény nem sokat változott: nem ezen múlik a gazdasági fejlődés.

2020. jún. 17. 12:04
 18/19 anonim ***** válasza:
45%

"#7 elvtárs, te soha nem éltél szlovákiában, nem is voltàl nagyon arra.

A falvak élnek, ellentétben az itthoni lepukkant kádárkockás, rézbőrűs néptelenedésekkel.

Utak sokkal jobbak ott, nagy felüdülés volt mikor végre megnyitották a határt pár hete."

Elvtárs, nem én vagyok a 7-es, de megkérdezhetem, hogy az elmúlt 10 évben jártál-e Szlovákia keleti részén...? :)) Írásodból úgy látom, hogy nem, ha fejlődést vizionálsz. Pozsony környékén lehet ilyen helyzet, amit leírtál, azt nem vitatom.

2020. jún. 17. 12:06
 19/19 anonim ***** válasza:
51%

#18 jártam. Pozsony környékén nem jártam, szerintem soha, minek akarnék. Selmecbánya, magas tátra, poprád, rimaszombat, rozsnyó a környék amerre mentem.

De erőködhetsz, magyarországon MINDENHOL sz4rok az utak, főleg budapesten. Nem csak keleten. Úgy hogy hegyek, és tél se nagyon vannak.

Magyarországon a 4 számjegyű út egyenlő az életveszéllyel, Szlovákiában meglepően jó hegyi utak vannak négy számjegyűek.

A falvak itthon szinte mindenhol rézbőrűs, kádárkockás, elnéptelenedésről, lepukkanásról szólnak, nem csak keleten.

2020. jún. 17. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!