A szemétszedés legális?
Figyelt kérdés
Milyen törvény vonatkozik az illegálisan lerakott szemétre? Szedhetek szemetet közterületen vagy magánterületen (ha nincs lezárva)? Mit lehet a felszedett szeméttel csinálni? Azt tudom, hogy konténerbe gyűjteni nem szabad, mert ahhoz területfoglalási engedély kell.2020. jún. 15. 18:12
1/7 anonim válasza:
Mi a szemétszállító céggel szoktunk beszélni. Adnak zsákot, vagy reggel hoznak konténert (álljon mellette ember, mert percek alatt tényleg percek alatt megtöltik mások). A te dolgod megtölteni. A megbeszélt időben elviszik
2/7 anonim válasza:
Szemetet bármikor, bárhol szedhetsz - csak utána amit összeszedtél azt kell legálisan elhelyezned. ha az önkormányzattal beszélsz hogy szemétszedő akciót kezdtek, akkor a területfoglalással nem lesz gond, ahogy #1 írta, a hulladékról meg a céggel kell beszélni.
Azonban mint magánember a hulladék elszállításáért fizetned is kell, tehát érdemes bevonni itt is az önkormányzatot vagy egyezkedni a céggel, hogy legyen ingyenes.
3/7 anonim válasza:
Magánterületen nem biztos, hogy jó volna szemetet szedni, mert a belépés nem biztos, hogy engedélyezett (hiába nincs körbekerítve), illetve lehet, hogy amit te szemétnek gondolsz, azt a tulajdonos értéknek tartja. Jobb elkerülni egy felesleges hercehurcát.
4/7 anonim válasza:
Azzal egyetértek hogy magánterületre ne menj be, de azon röhögnöm kell hogy valaki közterületről szedné fel a szemetet, ergo ingyen és saját idejében közjót cselekszik, és akkor még fizessen érte meg jelentse be. Szép világban élünk mondhatom. :D
5/7 A kérdező kommentje:
A kérdésemet az ihlette, hogy próbáltam szemetet szedni, de a módszerem úgy tűnik nem működik. Vettem az FKF-nél narancssárga zsákot, a közeli erdőben teleszedtem, majd kiraktam az út szélére, ahol tudtam, hogy jár kukásautó. Nem vitték el szemétszállítási napon, de még a rákövetkező szemétszállítási napon sem. Aztán valahogy eltűnt, nem tudom végül ki vitte el.
2020. jún. 16. 00:37
6/7 A kérdező kommentje:
A második héten már olyan érzésem volt, hogy engem vennének elő, amiért odaraktam egy zsák szemetet.
2020. jún. 16. 00:39
7/7 anonim válasza:
"A második héten már olyan érzésem volt, hogy engem vennének elő, amiért odaraktam egy zsák szemetet."
Ahogy ebben az országban mennek a dolgok, hallgathatsz a megérzésedre. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!