Ha egy lakásnak én vagyok a tulajdonosa, miután a nagyszüleim meghaltak, nekik haszonélvezeti joga volt, akkor rajtam kívül más családtagnak nincsen joga a lakáshoz? Jól gondolom?
Figyelt kérdés
Apám nem igazán akar kiköltözni a lakásból... Nem is nagyon jó a kapcsolatunk én pedig szeretném a lakásom birtokba venni már.2020. jún. 9. 20:59
1/14 anonim válasza:
Jól gondolod.
Ha te vagy az 1/1 tulajdonos.
2/14 A kérdező kommentje:
Igen nincsen más tulajdonos. A haszonélvezeti jogok is törlésre kerültek már. Akkor kirakhatom apámat ha nem akarna menni...
2020. jún. 9. 21:14
3/14 anonim válasza:
Jogilag igen.
Az erkölcsi része a Te lelkesen múlik.
Én meg tudlak érteni.
4/14 anonim válasza:
Hogy lettel te tulajdonos? Apad hogy hogy nem az? Egyenesagi leszarmazottkent minimum koteles resz jart volna neki, kiveve a nagyszülők halala elott mar rad irattak a hazat. Hogy es miert lett torolve a haszonelvezet?
5/14 anonim válasza:
"Egyenesagi leszarmazottkent minimum koteles resz jart volna neki"
Ha anyai nagyszülők?
"Hogy es miert lett torolve a haszonelvezet?"
Gondolom elhunytak a nagyszülők.
6/14 anonim válasza:
Ha anyai nagyszulok haltak az apja hogy kerul oda? Semmi koze ahhoz a hazhoz.
7/14 anonim válasza:
"Ha anyai nagyszulok haltak az apja hogy kerul oda?"
Gondolom a felesége révén......
8/14 A kérdező kommentje:
A lakást már a megvételkor a nevemre íratták. A nagyszülők már sajnos meghaltak.
2020. jún. 10. 10:10
9/14 anonim válasza:
Akkor hogy lehetett haszonelvezete apadnak? A haz nem lehetett hagyateki alap, hisz meg a nagyszulok eleteben a te nevedre kerult.
10/14 A kérdező kommentje:
Neki nincsen haszonélvezete csak a nagyszülőknek volt. Apa csak húzza a kiköltözést.
2020. jún. 10. 10:25
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!