A Balatonnál miért tesznek a korlátozásokra és az óvintézkedésekre?
Idei, első balatoni utam érszrevételei:
- Vonaton az utasok kb 10%-a hord maszkot. Kallerokon sem láttam.
- Vendéglátóipari dolgozók sem hordják (Pincér, szakács)
- Egyedül ültem egy asztalnál egy gyros erejéig, ketten mindenféle kérdés nélkül leültek elém.
- Mólókon tömeg, az 1,5 méter felejtős...
- Boltban simán kiszolgáltak este előttem egy ránézésre 80 éves bácsit. Maszk itt sem volt senkin.
Szerintem így mindenféle szabály értelmét veszti. Vagy be kéne tartatni szigorúan, vagy fel kéne mindet oldani.
Az lesz a vége hogy nem lehet majd nyaralni mert kijárási tilalom lesz.
A maszk az egyetlen ellenszer jelenleg
Én a magam részéről offolom ezt a nyarat; asztmás vagyok, azon belül is a parlagfűszezont marhára meg szoktam szenvedni. 30 éves korom ellenére veszélyeztetett vagyok.
Árokpart! Azért, amiért Macedóniában is ismét elrendelték: [link]
És ott is hasonlóan kezdődött, mint amit a kérdező írt.
Egy pozitív élmény! Tegnap Budapesten jártam. Ott meglepően sokan hordtak maszkot a BKV és a Volánbusz járatain, gyógyszertár előtt védőtávolságot megtartva várták a sorukat páran, délután kettőkor a lakótelepi nonstop-ba érkező bácsit illedelmesen kitessékelte az eladó (megkérdeztem az úriembertől, mi kell neki, így be is várásoltam a részére, ha már ott voltam).
Szóval ennyit a "rebellis budapestiekről" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!