Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lejárt TAJ kártya?!

Lejárt TAJ kártya?!

Figyelt kérdés

Sziasztok! Hamarosan lesz egy műtétem,de a vizsgálat során kiderült hogy a TAJ kártyám lejárt. Valaki esetleg tudja ilyenkor mi a teendő,mennyi idő még újra érvényesítik(?) stb...

Gondolom okmányirodában kell rendeznem csak a részleteket érdekelnének:)

2020. jún. 5. 12:45
1 2
 1/11 anonim válasza:
83%
A TAJ kártyának nincs lejárata.
2020. jún. 5. 12:50
 2/11 A kérdező kommentje:
En is ezt hittem eddig😅 de papiron kaptam meg hogy mielobb csinaltassam meg mert RENDEZETLEN
2020. jún. 5. 12:53
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nem a kártya járt le, hanem a biztosítással van valami gond: pl. nem jelentettek be.

Amúgy ez jogi kérdés, nem egyéb.

2020. jún. 5. 13:13
 4/11 anonim válasza:
100%
1-es vagyok. Szerintem is a biztosításoddal lehet a gond. Van esetleg Ügyfélkapud? Mert azon keresztül utána lehetne járni.
2020. jún. 5. 13:26
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

a tb-d nincs rendezve, a kártyádnak nincs lejárata

dolgozol?

tanulsz nappalin?

vagy fizeted magadnak?

2020. jún. 5. 15:06
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az EU-s kártya járhat le csak. TAJ kártya nem is kell, hogy nálad legyen sose amikor érkezel. Elég a TAJ számot tudnod.
2020. jún. 5. 16:31
 7/11 lencsefőzelék ***** válasza:
100%

1,6: TAJ kártya is lejárhat (külföldi állampolgároknál), itt azonban valószínűleg kérdezőnek a jogviszonya nem rendezett. Okmányirodák helyett már Kormányablakok vannak, de ezt nem ott intézik, hanem az illetékes kormányhivatal megfelelő ügyfélszolgálatán.

[link]

Az oldal alján van egy Jogviszony rendezési eljárás, oda kattints, kérdező.

2020. jún. 6. 00:56
 8/11 A kérdező kommentje:
Most már tudom mi lehet a probléma...nem jelentettem be a NAV-nak miutan munkanélkuli lettem igy nemis fizettem havonta semmit..ilyenkor visszamenoleg kell kifizetnem hogy ujra rendezett legyem a jogviszonyom,vagy hogyan? Nem szeretnek tobb 100ezret fizetni mutetert:/
2020. jún. 6. 21:37
 9/11 anonim ***** válasza:
hát az elmaradt tb-t azt be kell fizetni...vagy június 1 után bizony számlázni fogják a műtétet
2020. jún. 6. 21:46
 10/11 A kérdező kommentje:
Most tudtam meg kozben egy olyat ha bejelentem magam munkanelkulinek akkor utana el az hogy ujra rendezett lesz. Ennek szerintetek van egy lefutasi ideje vagy akarmi? Sajnos,abortusz lenne az a mutet es nem szeretnek kifutni az idobol mert kb 4hetem maradt a 12.hetig:(
2020. jún. 6. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!