Sziasztok! Hamarosan lesz egy műtétem,de a vizsgálat során kiderült hogy a TAJ kártyám lejárt. Valaki esetleg tudja ilyenkor mi a teendő,mennyi idő még újra érvényesítik(?) stb...
Gondolom okmányirodában kell rendeznem csak a részleteket érdekelnének:)
En is ezt hittem eddig😅 de papiron kaptam meg hogy mielobb csinaltassam meg mert RENDEZETLEN
2020. jún. 5. 12:53
3/11 anonim válasza:
Akkor nem a kártya járt le, hanem a biztosítással van valami gond: pl. nem jelentettek be.
Amúgy ez jogi kérdés, nem egyéb.
2020. jún. 5. 13:13
4/11 anonim válasza:
1-es vagyok. Szerintem is a biztosításoddal lehet a gond. Van esetleg Ügyfélkapud? Mert azon keresztül utána lehetne járni.
2020. jún. 5. 13:26
5/11 anonim válasza:
a tb-d nincs rendezve, a kártyádnak nincs lejárata
dolgozol?
tanulsz nappalin?
vagy fizeted magadnak?
2020. jún. 5. 15:06
6/11 anonim válasza:
Az EU-s kártya járhat le csak. TAJ kártya nem is kell, hogy nálad legyen sose amikor érkezel. Elég a TAJ számot tudnod.
2020. jún. 5. 16:31
7/11 lencsefőzelék válasza:
1,6: TAJ kártya is lejárhat (külföldi állampolgároknál), itt azonban valószínűleg kérdezőnek a jogviszonya nem rendezett. Okmányirodák helyett már Kormányablakok vannak, de ezt nem ott intézik, hanem az illetékes kormányhivatal megfelelő ügyfélszolgálatán.
Az oldal alján van egy Jogviszony rendezési eljárás, oda kattints, kérdező.
2020. jún. 6. 00:56
8/11 A kérdező kommentje:
Most már tudom mi lehet a probléma...nem jelentettem be a NAV-nak miutan munkanélkuli lettem igy nemis fizettem havonta semmit..ilyenkor visszamenoleg kell kifizetnem hogy ujra rendezett legyem a jogviszonyom,vagy hogyan? Nem szeretnek tobb 100ezret fizetni mutetert:/
2020. jún. 6. 21:37
9/11 anonim válasza:
hát az elmaradt tb-t azt be kell fizetni...vagy június 1 után bizony számlázni fogják a műtétet
2020. jún. 6. 21:46
10/11 A kérdező kommentje:
Most tudtam meg kozben egy olyat ha bejelentem magam munkanelkulinek akkor utana el az hogy ujra rendezett lesz. Ennek szerintetek van egy lefutasi ideje vagy akarmi? Sajnos,abortusz lenne az a mutet es nem szeretnek kifutni az idobol mert kb 4hetem maradt a 12.hetig:(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!