Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most akkor zaklattam, vagy sem?

Most akkor zaklattam, vagy sem?

Figyelt kérdés
Jó, napot - rövid leszek. Kb. másfél hete a barátnőm végleg kiadta az utam. Telefon, FB-kapcsolat letiltva, vagyis ha akarnám sem tudnám keresgélni. Nincs értelme - én is letiltottam, hiszen a szándéka egyértelmű. De ma, amikor a munkahelyemre mentem (kb. 300 méterre dolgozunk egymástól, ő egy cukrászdában) Egy pillanatra megálltam a kocsival a bolt előtt és bedudáltam, intettem. Ő visszaintett... Ez után gázt adtam és elporoltam. Talán, ha 2 mp - ig tartott. Teljesen ösztönös volt a dolog, hiszen régen is így csináltuk... Később esett le a tantusz, hogy ebből akár baj is lehet. Kérdésem annyi, hogy ezzel az EGYSZERI esettel, elkövettem e zaklatás vétségét? Köszönöm a segítséget!
2020. máj. 22. 12:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Egy integetéssel semmi se történik, se kontakt, se nem inzultáltad, akkor meg?

Az exek is köszönnek egymásnak...

2020. máj. 22. 13:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A szituáció a Szakíts, ha bírsz"(The break-up) címû filmre emlékeztett, szakítottak a film végén összefutottak, integettek, elsétáltak egymás mellett, de volt egy kacsintás.
2020. máj. 22. 13:06
 3/11 anonim ***** válasza:
81%

egy integetés valóban nem zaklatás vagy köszönés de ennél tovább ne menj

Nem tudom milyen beállitottságú az exed, vannak akik tök jóban vannak szakitás után is

De ellen példának itt az én volt nőm, még az is derogál neki, hogy nagy nehezen köszönjön, igy leszoktunk a köszönésről meg az anyját küldi ki, hogy velem beszéljen szóval véglegesen offoltam a csajt pedig együtt éltünk 4 évig

2020. máj. 22. 13:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Zaklatás az, ha valakivel folyamatosan próbálod felvenni a kapcsolatot bármilyen formában az illető akarata ellenére.
2020. máj. 22. 13:29
 5/11 anonim ***** válasza:
85%

Maximum azt érezheti, hogy egyszer háborgattad. A rendszeres vagy tartós háborgatás lenne zaklatás.

Btk.

Zaklatás

222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki félelemkeltés céljából

a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy

b) azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be,

vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) * Aki a zaklatást

a) házastársa, volt házastársa, élettársa vagy volt élettársa sérelmére,

b) nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy sérelmére,

c) hatalmi vagy befolyási helyzetével visszaélve, illetve

d) hivatalos személy sérelmére, hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben

követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2020. máj. 22. 14:50
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szituáció függő. A magyar törvények szerint nem, de egyes multiknál az a szabály (hangsúlyozottan munkahelyen), hogy ha egy nő jelenti a főnökének, vagy a HR-esnek, hogy zaklattad (Csak annyit kell mondani, hogy XY zaklatott. Nincs visszakérdezés, vagy indoklás), téged minden egyéb mérlegelés nélkül azonnal kirúgnak. Ha jól tudom ez bele kerül a munka törvénykönyvébe is.
2020. máj. 22. 14:52
 7/11 A kérdező kommentje:
Jajj, eszemben sincs minden egyes alkalommal beköszönni a cukiba! :-O És tényleg 250-300 méterre van a melóhelyünk. Ugyanazon az útvonalon járunk... Biztos, hogy egymásba botlunk.
2020. máj. 22. 14:59
 8/11 A kérdező kommentje:
Nálunk Ő dobta be a törölközőt, tényleg minden szálat elvágott sőt, még a közös ismerőink is éppen akkor töröltek engem mindenhonnan. Gondolom azért, hogy senkinél nem kopogtathassak.
2020. máj. 22. 15:01
 9/11 A kérdező kommentje:
Egyébként nem mondta, hogy ne keressem, de még csak nem is üzente az utolsó levélváltásunkkor. Beszélni meg nem fogunk, ugye...
2020. máj. 22. 15:03
 10/11 anonim ***** válasza:
zárd le magadban aztán keress egy másik nőt
2020. máj. 23. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!