Kötelező mindenhova személyit (vagy más okiratot) magunkkal vinni?
Én kb. sosem viszek magammal, főleg akkor nem, ha csak kiugrok a környékre (kutyasétáltatás, kisbolt).De volt, hogy hónapokig nem is volt velem irat (még 200 km is elválasztott tőle).
Úgy vagyok vele, hogy nem viszem magammal, mert esetleg elhagyom vagy ellopják. Csak akkor van nálam, ha tudom, hogy szükségem lehet rá.
Jogsim még nincs, így vezetni se vezetek, hogy megállítson a rendőr, nem dohányzom, alkoholt sem iszom, így ezek miatt sincs rá szükségem, hogy nálam legyen. Csak úgy az utcán még sosem igazoltatott a rendőr.
Ha egyszer megállítana a rendőr és nincs nálam igazolvány, mi történik? Van valamilyen kiróható pénzbírság meghatározva?
Van nálam telefon, okosóra. Ha baleset érne ezekből ki lehet olvasni az adataimat (be van állítva medical ID). Persze tudom ezek eltörhetnek meg minden, de egy balesetnél az irattartó is pont a kezembe lehet és elrepül, vagy a kistáskával együtt elszáll, esetleg meggyullad, stb.
Köszönöm, tudok vigyázni a dolgaimra. Inkább túlféltős, kényszeres vagyok (folyamatosan fogdosom a táskámat, hogy elraktam-e a lakáskulcsom, sokszor ellenőrzöm, hogy nem tűnt-e el a telefonom,...). Ezért nem szeretem magamnál hordani, mert mindig zavarna, hogy megvan-e még (még sohasem hagytam el semmit). De ilyen ez, ha valamiért mindig ügy érzed, hogy ellenőrizned kell, hogy megvan-e még az adott dolog.
Elvileg van ilyen, ezért sem értem, hogy miért fontos, hogy mindig nálam legyen minden.
Igen szex közben érdemes a farpofák közt tartani, hogy kéznél legyen.
Viccenkívül persze.
Más külömben nem tudnának azonosítani, egy balesetnél, vagy bírságot adni ha védséget követnél el.
Amennyiben nincsen pár 100 méteren belül, akkor 𝐊𝐎𝐓𝐄𝐋𝐄𝐙𝐎 magaddal vinned.
Ez nem választás kérdése!
Jogi kérdést pedig kérünk a JOG kategóriába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!