Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 16 évesen hogyan költözhetek...

16 évesen hogyan költözhetek el otthonról?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy el lehet költözni 16 évesen,de mégis milyen feltételekkel?

Kérlek Titeket,hogy normális válaszokat írjatok mert ez nagyon fontos most nekem.Köszönöm.

2020. máj. 13. 12:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
HA a szüleid beleegyeznek, illetve ha a gyámhatóság szerint indokolt, és ök engedélyezik.
2020. máj. 13. 12:59
 2/7 anonim válasza:
96%
Kiskorúként nem élhetsz egyedül, kell egy bejelentett gyám. Ha nagyon rossz a helyzet otthon fordulj segítséghez, egyedül nem fogod tudni megoldani. Ha tudsz akkor beszéld meg a rokonaiddal, nagynéni/nagybácsi, unokatestvér, keresztanya stb valami csak van. Ha pedig nem vagy velük ilyen kapcsolatban vagy nem szeretnéd velük megosztani akkor nyugodtan hívhatod a Kék Vonalat, itt tudsz őszintén beszélgetni a problémáidról vagy ami épp a lelkedet nyomja. Segíteni fognak ha megkéred őket.
2020. máj. 13. 13:01
 3/7 anonim válasza:
19%
Egy barátnőm költözött anno hozzám 16 evésen csak egy meghatalmazást kelett írni a szüleinek hogy oda költözhet és egy nagykorú ideiglenes gyámot kelett megjelölni aki úgyszintén ugyan azon a lakcímen lakott, és persze a szülők beleegyezését aláírva minden elérhetőségel fel kelett tüntetni +jó ha van másolat aláírva a szülők személyi igazolványáról.
2020. máj. 13. 13:49
 4/7 A kérdező kommentje:
Szóval akkor mindenképp kell a szülői engedély ugye?Akkor is ha nagykorúhoz költözöm?
2020. máj. 13. 14:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor nem kell szülői engedély, ha a gyámhatóság engedélyezi.

Amúgy lehetne a jogi kérdést a JOG kategóriába tenni?

2020. máj. 13. 15:14
 6/7 anonim válasza:
100%
Kicsit jobban utánna olvastam és " A 16. életévét betöltött gyermek a szülők beleegyezése nélkül elhagyhatja a szülői házat, ehhez csak a gyámhatóság engedélye szükséges" mivel az én szituációm elég rég volt gondoltam utánna nézek mivel a szabályok már azóta elég sokat változtak. "Ez persze nem érinti a gyermek elhelyezését és a szülői felügyeleti jogokat, csupán a szülő személyes nevelési és gondozási kötelezettsége szűnik meg. A gyermek tartásáról azonban - tartásdíj formájában - továbbra is gondoskodnia kell."
2020. máj. 13. 15:43
 7/7 anonim válasza:
100%
Bár ha a kapcsolatod jó a szüleiddel és engedik a költözést szerintem fű alatt is simán eltudjatok intézni és akkor nem kell a sok macera a gyámhatósággal.
2020. máj. 13. 15:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!