Most akkor hogy van ez a Budapestiekkel, hogy a nyaralójukba nem mehetnek?
Az eddigi szabályzás "egyéni szabadidős tevékenység" alatt engedélyezte. Nem érzitek ezt ellentmondásosnak? Vagy a nyaralón végzett felújítási munka már alapos indok? Ki és hogy ellenőrzi ezt? Megállítják a fővárosból kifele igyekvő gépjárműveket? Vonatokon, buszokon igazoltatnak a rendőrök?
Ellentmondásokkal teli katyvasznak tűnik nekem ez.
A kertészkedés / házfelújítás eddig sem volt benne a kivételekben (pedig barkácsáruházba mehetsz... no comment)
Viszont a kutya sem ellenőrzi.
Hacsak nincs vidéken egy "kedves" szomszéd, aki felnyom, a kutya nem veszi észre, ha betartod a vidékre vonatkozó szabályokat.
(Amúgy érdekes, hogy ha nem gondoskodsz a kerti munkák elvégzéséről, akkor meg a vidéki önkormányzat büntet meg - no comment.)
Veszkődnek, mert
1) Budapestet, Pest megyét korai lenne "elereszteni" (és nyugodtan hozzá csaphatták volna Fejér megyét is)
2) az ország aprófalvas területeit, ahol alapból sem jár a madár sem, el akarták "indítani", mert jó az emberek lelkének, ha "enyhítenek", nem baj, ha nincs mire (a napi halálesetek száma nem változik; a fertőzöttek számára meg nem lehet adni)
A "kertészkedés" mezőgazdasági munkavégzés, ha jól tudom :D
Amúgy igen, nagyon érdekes ez az egész. Szerintem a soron következő hétvégén fog sok minden kiderülni, mert abban 100% biztos vagyok, hogy Velencei tó, Székesfehérvár (a legközelebbi nagyváros BP-hez) és a Balaton felé meg fognak indulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!