Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Postás kihozott egy olyan...

Postás kihozott egy olyan levelet, amit nem akartam átvenni. Hogy küldjem vissza?

Figyelt kérdés

Valószínűleg aláírós levél volt, erre egyik nap odadobta a lábtörlőmre csak úgy, nem kellett átvennem. Vissza akarom küldeni a levelet hibás címre hivatkozva, hogy tudom visszaadni nekik, hogy küldjék vissza a feladónak?

A pofátlanság legteteje, hogy aláírós levelet a postás sunyiban aláír, majd szó nélkül a lábtörlőmre dobja azt sem tudván, a címzett egyáltalán ott lakik-e vagy át akarja-e venni. Hogy küldjem vissza a feladónak az ilyen levelet?

2020. ápr. 27. 16:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Én leadnám a postán.
2020. ápr. 27. 16:37
 2/10 anonim ***** válasza:
36%

Nem kell vele foglalkozni. Ha a feladó hiányolja a választ, megmondod, hogy te nem kaptál semmit, perled a postát, amiért aláírtak helyetted.

Ha visszaviszed azzal elismered, hogy megkaptad :)

2020. ápr. 27. 16:46
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Nem sunyiban csinálja, érintésmentes kézbesítés van érvényben a postánál. Ha a levél neked jött és jó cím van rajta hiába küldöd vissza, a postás rögzítette, hogy kézbesítette.
2020. ápr. 27. 16:51
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Érintésmentesen is egyeztetni kell az adatokat, ha aláírós a levél... nem szabályosan járt el a postás.
2020. ápr. 27. 16:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak sima ajánlott levél akkor nem, csak akkor ha tértivevényes.
2020. ápr. 27. 17:09
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
Akkor valóban nem, de én a kérdésből indultam ki "Valószínűleg aláírós levél volt".
2020. ápr. 27. 17:18
 7/10 anonim ***** válasza:
11%
Már késő. Átvetted. Előbb kellett volna gondolkozni!
2020. ápr. 27. 17:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Miért, csak nem valami felszólítás? Semmit nem érsz azzal, ha nem veszed át.
2020. ápr. 27. 17:56
 9/10 anonim ***** válasza:
79%

Hát, én postás vagyok és szerintem is a pofátlanság teteje. Valóban, érintésmentes kézbesítés van, nem az ügyfél írja alá, hanem nekünk kell helyette aláírni, de akkor sem vágom le a csomagokat az ajtó elé, hanem a minimum, hogy szólok a címzettnek, hogy csomagja jött.

Vidd be a postára. Utánküldéssel eljuttatják a címzetthez. Nem te vagy a címzett, szóval a levél lényegében nem ért célba, csak "papíron".

2020. ápr. 27. 18:00
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

1. a postásnak nincs joga a lábtörlőre dobni

2. aláírni jelenleg van joga

3. ha azért nem akarod átvenni, mert felszólítás, akkor a 2. sikertelen kézbesítési kísérlet után úgyis beállt volna a kézbesítési vélelem

4. ha nem neked jött, akkor a postára visszadobod címzett ismeretlen jelöléssel

2020. ápr. 27. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!