Postás kihozott egy olyan levelet, amit nem akartam átvenni. Hogy küldjem vissza?
Valószínűleg aláírós levél volt, erre egyik nap odadobta a lábtörlőmre csak úgy, nem kellett átvennem. Vissza akarom küldeni a levelet hibás címre hivatkozva, hogy tudom visszaadni nekik, hogy küldjék vissza a feladónak?
A pofátlanság legteteje, hogy aláírós levelet a postás sunyiban aláír, majd szó nélkül a lábtörlőmre dobja azt sem tudván, a címzett egyáltalán ott lakik-e vagy át akarja-e venni. Hogy küldjem vissza a feladónak az ilyen levelet?
Nem kell vele foglalkozni. Ha a feladó hiányolja a választ, megmondod, hogy te nem kaptál semmit, perled a postát, amiért aláírtak helyetted.
Ha visszaviszed azzal elismered, hogy megkaptad :)
Hát, én postás vagyok és szerintem is a pofátlanság teteje. Valóban, érintésmentes kézbesítés van, nem az ügyfél írja alá, hanem nekünk kell helyette aláírni, de akkor sem vágom le a csomagokat az ajtó elé, hanem a minimum, hogy szólok a címzettnek, hogy csomagja jött.
Vidd be a postára. Utánküldéssel eljuttatják a címzetthez. Nem te vagy a címzett, szóval a levél lényegében nem ért célba, csak "papíron".
1. a postásnak nincs joga a lábtörlőre dobni
2. aláírni jelenleg van joga
3. ha azért nem akarod átvenni, mert felszólítás, akkor a 2. sikertelen kézbesítési kísérlet után úgyis beállt volna a kézbesítési vélelem
4. ha nem neked jött, akkor a postára visszadobod címzett ismeretlen jelöléssel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!