Most, hogy ajánlott küldeményeket se kell aláírni (postás aláírja helyettem) mi garantálja hogy a postás nem lopja el a külföldi csomagot? Hiszen az aláírás igazolja az átvételt!
Szóval jönne az „aláírós“ csomag, melynél az aláírás igazolja az átvételt. De most a korona miatt nem kell aláírni, a postás aláírja helyettem.
Kérdésem!
Mi véd meg engem attól hogy a külföldi ebay aliexpress tb csomagot, ami árut és értéket tartalmaz a postás aláírja helyettem, sose hozza ki, és zsebre tegye?
És fedezve van, mert alá van írva...
És még refundot se kérhetek az ebaytől, mert hát igazolt az átvétel.
???
Na ilyenkor mi van?
Épp most üldözök három soha át nem vett, de a track info szerint átvett és aláírt küldeményt.
Ezekre keresztet vethetek, mert az átvétel aláírással igazolva, a küldemény kézbesített innetől refund kizárt.
???
Ki vette át? Hát az aki aláírta! És ki írta alá? Hát az aki kézbesítette! Na akkor hol a küldeményem? Hát az ő zsebében!
Ilyenkor mi van?
" A futárszolgálatoknál nem tudom hogy megy, de nem hiszem, hogy bárki ellopna egy küldeményt.“
És mi lenne az akadálya? Mert én is a kérdezőhöz hasonló szituban vagyok, több trackable küldeményem nem jött meg, és a track infóban azt látom hogy megjöttek és át is vették őket.
De ki vette át ha nem én? Adódik a válasz hogy azt „vette át“ aki aláírta az átvételt és ki írta alá: a kézbesítő, és akkor hol a csomag? Hát egy helyen lehet másutt nem
", a külföldi kiscsomagok eddig is vidáman tűntek el az országba érkezés után."
Na de azok nem aláírósak voltak.... és épp ez a lényeg. Itt meg valaki veszi a bátorságot hogy helyettem aláírjon és ugye 1 db ember lehet az.
", illetve az átvétel dátumát, csak aláírni nem kell. Tehát ha ezek az adatok nem szerepelnek, akkor hivatalosan kézbesíteni sem tudja a postás..."
Jajjj ne legyünk már ennyire megjátszottan naivak könyörgöm! Még ha szikrányi agyad van is legalább azt a csöppet használd már!
Személyi szám? Hasamra ütök: 6715151CA tessék.
Most találtam ki kritériumoknak megfelel, akár valós is lehetne-ki és mikor jár utána hogy az-e? Soha senki.
Postás odakamuzza, eleve ő ír alá-küldemény meg zsebbe.
És járjon utána aki tud.
Na, már megbuktál postásként, ugyanis nem ennyi számból áll a személyi igazolvány számod, de mindegy. :D
Viszont ha valaki hiányol valamit, akkor a postánál utána lehet nézni és ha kiderül, hogy nem megfelelőek az adatok, akkor bukta van. És nyilván ezt a postás is nagyon jól tudja, tehát nem áll érdekében semmit lenyúlni. Ellenben büntetőeljárás indítható vele szemben, amit könnyű bizonyítani. Tehát elméletben persze, lehetséges, csak nem valószínű, hogy ebből rendszert csinálnának...
Egyik futárszolgálatnál a mailban kapott pin kódot kellett volna megadni aláírás helyett... persze nem kérte a futár, aláírás nélkül odaadta.
Nade ez készpénzes utánvétes volt.
Vissza kell térni az utánvétre... :-(
Amúgy jó a kérdés, most hogy nem kell aláírni bizonyítsd be hogy megkaptad-e vagy sem... amúgy is tűntek el csomagok nem még így!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!