Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mostani helyzetben mi a...

Mostani helyzetben mi a protokoll?

Figyelt kérdés
Van e törvény,vagy valami szabály arra,hogy mely munkáltató köteles maszkot és gumikesztyűt biztosítani munkavállójának.Tudok olyan élelmiszerboltról ahol a dolgozó nem veszi fel a maszkot,pedig van,másik helyen van maszk,de a dolgozók nem kapnak.
2020. ápr. 16. 13:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én alapvetően back office-ban dolgozom, szóval jellemzően nem találkozom közvetlenül ügyfelekkel. Nálunk nincs se maszk, se gumikesztyű, csak szappant és kézfertőtlenítőt kaptunk a szokásosnál is többet, illetve állítólag gyakoribbak és alaposabbak a mindennapos irodai takarítások. Szerintem ez így nagyjából reális, hiszen maszkból és gumikesztyűből még az egészségügyi dolgozóknak sem jut sokszor elég, addig meg indokolatlan lenne hozzánk hozni belőle.

Az más kérdés, hogy a home office-hoz viszont állhatna sokkal rugalmasabban a cégünk, mert jelenleg csak nagyon minimálisan, a veszélyeztetett csoportba esőknek engedélyezik. Illetve a kormány is szabályozhatná, hogy ahol megoldható, ott legyen kötelező a home office, ne a cégvezetés egyéni döntésén múljon.

2020. ápr. 16. 13:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Hogy mi a protokoll azt nem tudom, nagy áruházakban nem jártam mostanában. A mellettünk levő Coop boltban minden eladón van szájmaszk és erre kérik a vásárlókat is. Nekem van, ha boltba megyek felveszem. A fiam pénteken kezd újra dolgozni, náluk minden dolgozó kap szájmaszkot és gumikesztyűt, valamint testhőmérséklet ellenőrzés van minden műszakkezdés előtt (hőkapu).
2020. ápr. 16. 13:49
 3/3 A kérdező kommentje:
Hát úgy látom senki nem tud semmi érdemleges választ.Tudom,hogy az én munkahelyem kapott rengeteg maszkot /ajándékba/,mert nekünk naponta legalább 2db kéne, de csak többszöri kérésre kaptunk két hétre 4-4db-ot,nem osztják ki,nem tudjuk miért raktározzák,hiszen most lenne szükség rá,ugyanez a kesztyűvel is,azt se adnak.Szomorú,hogy elvárják a veszélyes munkát,de a feltételeket nem kapjuk meg a biztonságos munkavégzéshez.
2020. máj. 29. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!