Én 15éves vagyok (oktoberben töltöm a 16ot) a Barátom 25. Már lefeküdtünk. Ha kiderül, a barátomat megbüntethetik?
PTK meghatározza a kiskorú fogalmát:
12. § Kiskorú az, aki a tizennyolcadik életévét még nem töltötte be, kivéve, ha házasságot kötött.
A "gyermekkorú" és a "fiatalkorú" büntetőjogi fogalmak: gyermekkorú az, aki a 14. életévét még nem töltötte be (nem büntethető), fiatalkorú az, aki a 18. életévét még nem, de a 14.-et már betöltötte (büntethető).
"Az életkor szerepe
- 12 év alatti sértett esetében a beleegyezésével közösülés; erőszakos közösülés, a fajtalankodás pedig szemérem elleni erőszak.
- Aki 12-14 év közötti sértettel beleegyezéssel közösül megrontás.
- A 18 év feletti személy 12-14 év közöttivel fajtalankodik megrontás.
- 14 év feletti sértett 14 év felettivel beleegyezéssel nem bűncselekmény.
Megrontás fogalma alá tartoznak az alábbika:
(Btk. 201. §.)
Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, vagy az a 18. életévét betöltött személy, aki a 14. életévét meg nem haladó személlyel fajtalankodik. (beleegyezés)
Az a 18. életévét betöltött személy, aki a 14. életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele közösüljön, vagy fajtalankodjék.
"
15 évesen a szex a legfontosabb.
Értelmes választ vársz??? Minek?
HP.
Ne törődj velük kérdező... Ha szeretitek egymást, akkor tökmindegy a kor, és sztem 15 évesen igenis lehet valaki vonzó...
Nem is írt semmit a körülményekről, egy csomóan nem a kérdésre válaszoltak. KockaFejek itt dühöngik ki magukat, az életről, meg az érzésekről fingjuk sincs.
Csak tényleg védekezzetek!!!
nem mert beleegyeztél
ám meg nem tom h mért kell itt beszólogatni neki h mit keres egy 25 éves pasival nekem is 25 éves a pasim és mi is tök jól megvagyunk szal ők mért ne lehetnének meg!?
ne foglalkozz a sok idiótával lehet csak irigyek h 15 évesen 25 éves pasid wan enyihh bocs h eltértem =)XD
A kérdésből arra következtetek, hogy semmiféle erőszakról nincs szó! Akkor nyugi, a törvény nem bünteti meg a barátodat, ha kiderül! De miért derülne ki? A ti magánügyetek.
Egyébként kedves "erkölcs csőszök"! Olvasta valaki közületek a Rómeó és Júlia-t? (Shakespeare) Igen? Hány éves volt Júlia?
köszönöm. rbaby
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!