Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Én 15éves vagyok (oktoberben...

Én 15éves vagyok (oktoberben töltöm a 16ot) a Barátom 25. Már lefeküdtünk. Ha kiderül, a barátomat megbüntethetik?

Figyelt kérdés
2010. júl. 27. 13:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

PTK meghatározza a kiskorú fogalmát:

12. § Kiskorú az, aki a tizennyolcadik életévét még nem töltötte be, kivéve, ha házasságot kötött.

A "gyermekkorú" és a "fiatalkorú" büntetőjogi fogalmak: gyermekkorú az, aki a 14. életévét még nem töltötte be (nem büntethető), fiatalkorú az, aki a 18. életévét még nem, de a 14.-et már betöltötte (büntethető).

2010. júl. 27. 14:03
 12/21 A kérdező kommentje:
Talán pont azért kérdeztem meg hogy értelmes választ kapjak. mert valaki ezt, vki azt mondja. Aki normálisan válaszolt annak köszönöm. :)
2010. júl. 27. 14:05
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"Az életkor szerepe

- 12 év alatti sértett esetében a beleegyezésével közösülés; erőszakos közösülés, a fajtalankodás pedig szemérem elleni erőszak.

- Aki 12-14 év közötti sértettel beleegyezéssel közösül megrontás.

- A 18 év feletti személy 12-14 év közöttivel fajtalankodik megrontás.

- 14 év feletti sértett 14 év felettivel beleegyezéssel nem bűncselekmény.

Megrontás fogalma alá tartoznak az alábbika:

(Btk. 201. §.)

Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, vagy az a 18. életévét betöltött személy, aki a 14. életévét meg nem haladó személlyel fajtalankodik. (beleegyezés)

Az a 18. életévét betöltött személy, aki a 14. életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele közösüljön, vagy fajtalankodjék.

"

2010. júl. 27. 14:23
 14/21 anonim ***** válasza:
50%

15 évesen a szex a legfontosabb.

Értelmes választ vársz??? Minek?

HP.

2010. júl. 27. 14:52
 15/21 anonim ***** válasza:
Szex közben mondjátok fel hangosan a nemi deliktumok összes Btk.-beli tényállásait. Addig nem mehettek el:-))))))).
2010. júl. 27. 16:27
 16/21 anonim ***** válasza:
52%

Ne törődj velük kérdező... Ha szeretitek egymást, akkor tökmindegy a kor, és sztem 15 évesen igenis lehet valaki vonzó...

Nem is írt semmit a körülményekről, egy csomóan nem a kérdésre válaszoltak. KockaFejek itt dühöngik ki magukat, az életről, meg az érzésekről fingjuk sincs.

Csak tényleg védekezzetek!!!

2010. júl. 27. 21:10
 17/21 A kérdező kommentje:
Védekezünk. Persze.
2010. júl. 28. 14:38
 18/21 Lakatos István válasza:
Akkor büntethető csak, ha az eseményről fénykép vagy videofelvétel készült.
2010. aug. 2. 09:32
 19/21 anonim válasza:

nem mert beleegyeztél

ám meg nem tom h mért kell itt beszólogatni neki h mit keres egy 25 éves pasival nekem is 25 éves a pasim és mi is tök jól megvagyunk szal ők mért ne lehetnének meg!?

ne foglalkozz a sok idiótával lehet csak irigyek h 15 évesen 25 éves pasid wan enyihh bocs h eltértem =)XD

2010. aug. 3. 19:25
 20/21 anonim ***** válasza:

A kérdésből arra következtetek, hogy semmiféle erőszakról nincs szó! Akkor nyugi, a törvény nem bünteti meg a barátodat, ha kiderül! De miért derülne ki? A ti magánügyetek.

Egyébként kedves "erkölcs csőszök"! Olvasta valaki közületek a Rómeó és Júlia-t? (Shakespeare) Igen? Hány éves volt Júlia?

köszönöm. rbaby

2010. aug. 3. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!