Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vélemény? Van egy nonprofit...

Vélemény? Van egy nonprofit egyesuletem, s kaptam egy ajánlatot egy cégtől: ad támogatásként rengeteg eszközt, az a feltétele, hogy olyasmi is keruljön fel a listára, ami elveszett náluk, nem találják. Így viszont megszabadulnának a leltárhiánytol.

Figyelt kérdés
Elutasitottam. De érdekelne milyen jogi következmények lehettek volna késöbb, ha elfogadom?
2020. ápr. 13. 10:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben feljelenteném őket.

Gondolom nem azért hoztad létre a non-profit egyesületet, hogy aztán egy csalásban vegyél részt.

Nem vagyok jogász, így a pontos következményeket és büntetési tételeket nem tudom, de csalásra, bűnrészességre tippelnék ha lebuksz.

Bár őszintén szólva kicsit gyanús ez az egész... Nem tudom elképzelni, hogy csak úgy megjelenik egy cég egy non-profit egyesületnél mindenféle előzmény nélkül és megvesztegeti a tulajdonost. Kell lennie valami előzménynek...

2020. ápr. 13. 11:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Én jelentkeztem támogatásért, ez volt az elözmény. Amit irsz az valoban életszerutlen.
2020. ápr. 13. 11:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Más szavakkal nekik probléma a leltárhiány. Ezért áttestálják rád. E tekintetben te is cég vagy. Neked azonban nem fog gondot okozni a leltárhiány. Vajon miért e különbség?
2020. ápr. 13. 12:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Miért ne okozna gondot? Nem értem. Ha kiderul ez, éphogy okoz gondot. Ahogy az első leirta.
2020. ápr. 13. 12:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Vagyis jogilag nálad lesznek az eszközök, de amikor szükséges lesz, nem tudod majd visszaszolgáltatni őket, mivel a valóságban nem kerültek a birtokodba. Szívnál csak az ilyesmivel, főleg ha a cég nem elhagyta, hanem valakik elsikkasztották (eszközt vagy a beszerzési összeget), így te bűnsegéd lennél.
2020. ápr. 13. 12:45
 6/6 A kérdező kommentje:
nem kéne visszadni, igy elvileg nem derulhet ki. na de minden bunozö azt hiszi hogy ép a tökéletes buncselekmény követi el, a börtönökben pedig 130%-os a tulzsufoltáság. itt van némi ellentmondás. arrol nem is beszélve hogy nem is akarnék szabálytalanságot elkövetni, igazábol csak a következmények érdekelnek.
2020. ápr. 13. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!