A kijárási korlátozás tiltja, hogy egyéni szabadidős tevékenységgel egybekötött vásárlás miatt elhagyjam akár tömegközlekedéssel a várost, ahol élek?
Figyelt kérdés
Vagy ha egyedül vagyok nem fogdogosok össze semmit. Nem megy 2 méternél közelebb másokhoz és még maszkot is viselek akkor nem fog hozzám szólni a rend éber őre?2020. ápr. 12. 23:33
11/17 A kérdező kommentje:
Egyes ne erolkodj. Budapesten se csinalt senki semmit hogy ott voltam. Amugy meg belefer videken meg mar nincs is ez a ratyisag.
2020. máj. 7. 13:52
12/17 anonim válasza:
Nem erőlködöm tökfej, ezek a tények!
13/17 anonim válasza:
#10 Ez csak a távolságra vonatkozik. Ha betartom a szabályt, budapesti lakoskènt akár a sátoraljaújhelyi Aldiba is elmehetek egy kiló kenyèrèrt, akár saját autóval (amiben ülve végképp nem kerülök kapcsolatba másokkal), akár tomegkozelekedessel.
14/17 anonim válasza:
#13 Autóval még azt mondom oké, mert az esetben valóban nincs különség abban, hogy melyik városba mész. A kérdező eredeti kérdése viszont tömegközlekedére vonatkozott, ami már más helyzet.
15/17 anonim válasza:
#13 Ha jól értem te potenciálisan megfertőznél jó pár embert csak azért mert a kedved úgy tartja, hogy más városba utazz 1 kiló kenyérért??? Ehhez csak gratulálni tudok!
16/17 anonim válasza:
#15 Ha a jelzett utat autóban ülve teszem meg, pont ugyanannyi eséllyel terjesztem a vírust, mintha a fél kilométerre fekvő ALDI-ba mennék.
De lényeg a lényeg, a jogszabály nem tiltja ezt. Ha kenyérért nem is ugrok el más városba, bringázni annál inkább. Békésben, Méhkerék környékén vagy inkább Nógrád hegyei között tekerjek? A nagyobb távolság miatt előbbi sokkal szimpatikusabb.
17/17 anonim válasza:
#14 Itt viszont felmerül kérdésként, hogy kinek a felelőssége betarta(t)ni az előírt távolságot a tömegközlekedési eszközön. Ugye a tömegközlekedés használata alapvetően nem tilalmazott, sőt, számos "alapos indok"-ként rögzítésre került kivétel esetében teljesen természetes, hogy használjuk. De honnan tudhatja a más városba tömegközlekedő személy, hogy előreláthatóan lesz-e egyáltalán lehetősége betartani ezt a korlátozást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!