Hogy lehetek kettős állampolgár? (Félig olasz vagyok)
Tehát édesapám olasz, viselem a családnevét, a születési anyakönyvi kivonatomban ő van megjelölve apàmnak, azonban nem tartom vele a kapcsolatot. 18 elmúltam. Magyarországon születtem, gondolom jár a kettős állampolgárság. Mit kell tennem? Kell az intézkedésgez édesapám? Nyilván nem a mostani helyzetben fogom elkezdeni ezt intézni, csak érdekel, hogy MAJD mit kell csinálnom, ha meg akarom ezt igényelni.
A poénkodàsok nem érdekelnek, pont elég fájdalmas minden nap azt olvasnom, hogy épp hány száz honfitàrsam halt bele ebbe az undorító betegségbe.
Intézkedéshez*
Elnézést a hibàért.
Voltam kint elég sokáig, sőt kint él a két testvérem is, beszélek olaszul, ismerem a hagyomànyokat, miért ne járna a kettős állampolgárság nekem? Állandóan csak a rossz indulat, ha már más ember jogosult valamire, amire az emberek nagy része nem már jön is a szitkozódàs, meg a kötekedés, ez a magyar viselkedés, komolyan?
Minden nap azon aggódom, hogy a két testvérem is jól van-e, tartom velük a kapcsolatot, csak apàmmal nem, mert ő elhagyott minket még mikor én kisebb voltam, ettől függetlenül miatta is aggódom, mert az apám, és nem fiatal éppen már ő sem.
Sok "határon túli magyarnak" jár a kettős állampolgárság, miközben semmi köze Magyarországhoz, nekem ne járjon? Ne vicceljünk már azért...
Nem is tudom, hogy komoly-e a kérdésed, vagy csak trollkodni jöttél ide. Reklamálsz, hoy mások lehetnek kettős állampolgárok, de nem tudod/akarod megkeresni, hogy hogyan kaphatsz olasz állampolgárságot.
Mi köze ahhoz, hogy egy román lehet-e magyat állampolgár is. Ő alapból román és mellé kapta a magyart. Te magyar vagy és akarsz mellé olaszt. Fogod, megkeresed hogyan lehetsz olasz állampolgár vagy írsz az olasz gyk-ra. Honnan tudja itt bárki is, hogy hogyan kaphatsz te olasz állampolgárságot?
nimán'
bár erősen javaslom, hogy ne most bactassad őket, mert nem fogják jó szemmel nézni
Igen, valószínűleg viccelnék a saját csalàdommal, főleg a jelenlegi helyzetben, ez egyértelmű.
Kilences, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!