Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fizetetlen szabi esetén...

Secur Ve kérdése:

Fizetetlen szabi esetén valóban a cég még a TB-t se fizeti? Vagyis még az is jobb lenne ha kirúgna mert akkor legalább álláskeresésire jogosult lennék?

Figyelt kérdés

A fizetetlen szabi rosszabb még annál is mintha kirúgnának? Munka és bér így sincs úgy sincs, de ha kirúgna, akkor álláskeresésire jogosult lennék + igényelhetném a TB fizetést az államtól.

Így viszont bér nincs, TB-t a cég nem fizet, ugyanakkor papíron még van állásom így álláskeresésire és TB igénylésre SE vagyok jogosult?

Így ez a lehető legrosszabb megoldás -kib****ás a munkavállalóval? Még az is jobb lenne ha kirúgna?

Még azt se lehet mondani hogy minek mentem bele, mert én aztán nem mentem bele senki se kérdezte hogy belemegyek-e. A cég zárva így nem értelmezhető a kérdés minek mentem bele. Nem mentem bele, de ha lakat van az ajtón sokat nem lehet tenni.

2020. ápr. 1. 17:05
 1/6 Andizsuzsi ***** válasza:
Így van, ahogy mondod.
2020. ápr. 1. 17:08
 2/6 A kérdező kommentje:

És én nem követelhetem hogy rúgjon ki ha már a létező legalapvetőbb munkáltatói és szerződéses kötelezettségének se tesz eleget- épp a munkáltatás kötelezettségének?

A jogiforum szerint a helyzet tiszta mint a nap.

Vagy ellát munkával és fizet.

Vagy nem tud ellátni munkával de fizet-állásidő.ű

Vagy elküld, felmond.

De az hogy nem lát el, nem fizet de nem is küld el, ez jogsértő. És ezt még a koronára se lehet fogni, mert válság van oké nincs megrendelés oké-akkor küldjön el.

Mondjon fel, szabályszerűen felmondási idővel végkielégítéssel.

Most akkor kinek van igaza?

2020. ápr. 1. 17:12
 3/6 Andizsuzsi ***** válasza:
Neked van igazad. Kérdés, hogy ezt tudod-e érvényesíteni.
2020. ápr. 1. 17:29
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát az elvi menetrend az megvan. Azonnali hatályú felmondást adok be az egyoldalú fizetetlenre hivatkozva és követelek mindent ami jár (végkielégítés pl)

Persze semmit se kapok majd, várok 8 napot, majd bíróság.

Ez az elvi menetrend.

2020. ápr. 1. 17:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Mondj fel, aztán elmehetsz álláskeresésire.
2020. ápr. 1. 18:30
 6/6 anonim ***** válasza:

És én nem követelhetem hogy rúgjon ki ha már a létező legalapvetőbb munkáltatói és szerződéses kötelezettségének se tesz eleget- épp a munkáltatás kötelezettségének?

Felmondhatsz.

2020. ápr. 2. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!