Fizetetlen szabi esetén valóban a cég még a TB-t se fizeti? Vagyis még az is jobb lenne ha kirúgna mert akkor legalább álláskeresésire jogosult lennék?
A fizetetlen szabi rosszabb még annál is mintha kirúgnának? Munka és bér így sincs úgy sincs, de ha kirúgna, akkor álláskeresésire jogosult lennék + igényelhetném a TB fizetést az államtól.
Így viszont bér nincs, TB-t a cég nem fizet, ugyanakkor papíron még van állásom így álláskeresésire és TB igénylésre SE vagyok jogosult?
Így ez a lehető legrosszabb megoldás -kib****ás a munkavállalóval? Még az is jobb lenne ha kirúgna?
Még azt se lehet mondani hogy minek mentem bele, mert én aztán nem mentem bele senki se kérdezte hogy belemegyek-e. A cég zárva így nem értelmezhető a kérdés minek mentem bele. Nem mentem bele, de ha lakat van az ajtón sokat nem lehet tenni.
És én nem követelhetem hogy rúgjon ki ha már a létező legalapvetőbb munkáltatói és szerződéses kötelezettségének se tesz eleget- épp a munkáltatás kötelezettségének?
A jogiforum szerint a helyzet tiszta mint a nap.
Vagy ellát munkával és fizet.
Vagy nem tud ellátni munkával de fizet-állásidő.ű
Vagy elküld, felmond.
De az hogy nem lát el, nem fizet de nem is küld el, ez jogsértő. És ezt még a koronára se lehet fogni, mert válság van oké nincs megrendelés oké-akkor küldjön el.
Mondjon fel, szabályszerűen felmondási idővel végkielégítéssel.
Most akkor kinek van igaza?
Hát az elvi menetrend az megvan. Azonnali hatályú felmondást adok be az egyoldalú fizetetlenre hivatkozva és követelek mindent ami jár (végkielégítés pl)
Persze semmit se kapok majd, várok 8 napot, majd bíróság.
Ez az elvi menetrend.
És én nem követelhetem hogy rúgjon ki ha már a létező legalapvetőbb munkáltatói és szerződéses kötelezettségének se tesz eleget- épp a munkáltatás kötelezettségének?
Felmondhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!