Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A jelenlegi kijárási korlátozá...

A jelenlegi kijárási korlátozásban az egy háztartásban élők utazhatnak együtt egy autóban?

Figyelt kérdés
2020. márc. 31. 23:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Még a nem egy háztartásban élők is.
2020. márc. 31. 23:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Apa autózik, anya meg a gyerekek pedig szaladnak a kocsi mellett. Maszkban természetesen.
2020. márc. 31. 23:20
 3/7 belapus ***** válasza:
100%

A rendelet így fogalmaz:

"Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani."

Vagyis, igen.

2020. márc. 31. 23:26
 4/7 árokpart ***** válasza:
64%
Borzasztóak már ezek a napi koronavírusos rettegős kérdések.
2020. márc. 31. 23:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem rettegős kérdés, csak egyesek (vagy inkább sokan) képtelenek értelmezni amit olvasnak.
2020. márc. 31. 23:53
 6/7 anonim ***** válasza:
73%
#5 A nagyobb baj az hogy nem is olvassák el. Hallanak valamit félig, olvasnak egy-két hangzatos, pánikkeltő címet és máris írják ki a napi rettegős kérdésüket, mert sokkal egyszerűbb neki ha itt valaki gondolkodik meg informálódik helyette.
2020. ápr. 1. 00:45
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Olvastam a rendeletet, csak felmerült bennem ez a kérdés, mert külföldön büntetnek akár ilyenért is, persze ott tilalom van más szabályokkal csak ez miatt írtam ide.

Ez a rész vonatkozik mondjuk alapvetően szerintem egy átlag autózáshoz:

-Munka

-Bolt

-Tankolás

1. §

(1) Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők

kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint

legalább 1,5 méter távolságot tartani.

3. §

A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben

meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.

4. §

(1) A 3. § szerinti alapos indok:

a) a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti

tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint

eszközöket árusító üzletben (különösen a műszaki cikket, az építőanyagot és

eszközöket árusító üzletben) történő vásárlás,

f) a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletben (a továbbiakban:

élelmiszerüzlet) történő vásárlás,

l) az üzemanyag-töltőállomás felkeresése,

Az oké, hogy egy háztartásban élőkkel azt csinál az ember amit akar, de elméletileg a célnak egyezni kellene jelen esetben a sofőr céljával és azért bele lehetne kötni a jelen esetben abba is, hogy egy család 4 taggal megy tankolni vagy vásárolni. De lehet, hogy teljesen én gondolom ezt csak túl és ezért is kérdeztem.

Mivel a nem egy háztartásban élőkkel csak lehetőség szerint kellene tartani a távolságot, akkor elméletileg, ha pl. a szomszéddal megyek dolgozni/boltba vagy bármi az is szabályos lenne, nem?

Csak ennyi erővel, ha ez mind szabályos akkor mit büntetnek amibe nem tudnak az emberek bármit bele magyarázni? Pl. fiatalok utcai bandázása, boltoknál való időkorlát be nem tartása?

2020. ápr. 2. 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!