Édesanya születési nevének változtatása esetén, a gyermek irataiban, az anyja leánykori/születési neve is megváltozik?
45%-os válaszoló, fájdalmasan buta vagy. Ha nem értesz valamihez, inkább maradnál csendben...
"Attól hogy megváltozik a "születési neved" még nem fognak neked másik születési anyakönyvi kivonatot kiállítani és egy olyan új nevet beleírni amilyenre most megváltoztattad." DEHOGYNEM. Új születési anyakönyvi kivonatot kapsz, a régit visszaveszik. A régi neved sehol nem fog már szerepelni. Én változtattam nevet, 100%, hogy én tudom jobban.
A #4-es válaszban az szerepel, hogy a születési név nem változik, azzal zárod a hozzászólást, hogy majd fel kell tüntetni, hogy a példa emberünk születési neve: Szarcsi Béla.
De nem így van, mert a születési név maradéktalanul megváltoztatható, úgy, hogy később sehol nem kell feltüntetni, hogy más névvel születtél. Az előző hozzászóló is ezt írta, illetve nekem is ezt mondta az anyakönyvvezető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!