Mi lehet az oka, hogy a bíróság az apának ítéli a gyereket, ha nincs súlyos probléma egyikőjüknél sem?
Hasonló összeget keresnek, a lakhatás mindkettejüknek megoldott.
Mindkét fél fogadott ügyvédet, és nem tudnak megegyezni.
A családi hátterük is hasonló, élnek a szülők, rendezett a háttér.
Alkoholizmus, gyerek bántalmazása vagy hasonlók egyik oldalon sem merült fel.
Volt valakinek a környezetében ilyen eset?
Valahogy dönteni kell és ha nincs különbség akkor az anya mellett döntenek. Csak mert ő az anyja.
Nem azért mert az apa ne lenne megfelelő, hanem mert az anya a megszokott és általában a gyereknek fontosabb, szükségesebb a mindennapokban.
A gyerek érdekét nézik nem a szülőkét. Az anyagiak nem fontosak, arra van a gyerektartás hogy azt megoldja. Nagyobb gyereknél már gyakoribb hogy az apa mellett döntenek, főleg ha a gyerek is ezt akarja.
Ez nem az apa lenézése vagy korlátozása, egyszerűen valahogy dönteni kell.
Te arról írsz, miért ítélik az anyának.
De én az apát kérdeztem.
A gyerek kb 10 éves. Őt nem kérdezte a bíróság, mert a per során azt látják, hogy a szülők a másik ellen nevelik a gyereket.
Nem volt ilyen eset a környezetben, de el tudom képzelni, hogy ha a papíron leírt dolgok mind egyformák, akkor az anya viselkedése, kinézete a bíróságon dönti el.
De már az is az anya ellen szólhat, ha ő befolyásolta a gyereket az apa ellen, és azért nem akarták a gyereket meghallgatni.
Kinézete?
Szerinted az bárkit befolyásol, ha nem egy szakadt, láthatóan alkoholista emberről van szó?
Egyébként teljesen normális külsejű mindkettő.
A befolyásolás több, mint valószínű, hogy mindkét részről megtörtént, de sokkal erősebb az apa részéről, ebben a történetben az apa az "anyatigris".
Az anya is küzd a gyerekért, mindketten nagyon kötődnek hozzá, de az apának más a vérmérséklete. Az anya csendes, visszahúzódó, az apa pedig harsány, extrovertált ember.
4
Igen, a kinézetből (is) látszik, hogy ki segítené jobban a társadalomba való beilleszkedését a gyereknek. Meg a viselkedés, modor, kifejezésmód, metakommunikációs jelzések.
Mert valamiért úgy ítélték meg, hogy ott jobb helye lenne a gyereknek és/vagy a gyerek is úgy nyilatkozott, hogy apukájával élne szívesebben. Ha nem is mondta ezt ki, a pszichológus szakértő erre jutott.
És amit az első ír, az hülyeség, ma már nincs előnye a nőnek. Kizárólag a gyerek érdekeit nézik.
Igen, volt a környezetemben ilyen eset - ügyvéd vagyok, nem egyszer és nem kétszer ítélnek apának, ezt csak és kizárólag a Gyakori népe szokta tagadni nagy bölcsességükben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!