Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogosult vagyok-e a saját...

Jogosult vagyok-e a saját belépőkártyám adataihoz hozzájutni munkaügyi vita esetén?

Figyelt kérdés

Összevitáztam a főnökkel arról késtem -e. Belépőkártyás rendszer van, amely óra perc pontossággal naplóz minden kilépést. Gondoltam odamegyek a biztonsági céghez (mert a beléptetést az ő gépük, az ő rendszerük végzi) és kikérem a saját kártyám adatait adott napokra vonatkozóan. És abből kiderül mikor jöttem mentem és minden késést illető vádaskodásnak akkor annyi.

Nem adták ki, ez céges adat, csak az üzemeltető és a megbízó (vagyis a főnököm ) tekinthet bele.

Nem vagyok jogosult a saját kártyám belépési adatait megnézni? Nem másét akarom nézni, csak a sajátomét!

Így hogy védjem meg magam a szemét vádaskodás ellen? Mert ha ott lenne a belépési napló a a kezemben, abban a pillanatban minden késési vád semmissé lenne.

2020. márc. 3. 11:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A főnökkel közöld, amíg nem mutat bizonyítékot, hogy valóban késtél, hamisan vádol.
2020. márc. 3. 12:20
 2/7 A kérdező kommentje:

„A főnökkel közöld, amíg nem mutat bizonyítékot, hogy valóban késtél, hamisan vádol.

Csak ennek a közlésnek se súlya se értelme nem lenne, mert ott ha a főnök azt mondja késtél akkor késtél és vita lezárva.

De azért arra kíváncsi lennék ha ott lenne a belépési napló a kezemben akkor mit lépne. fekete fehér adatokkal nem lehet vitázni.

De lehet én vagyok a naiv lehet nem is vitáznának csak simán kirúgnának. A főnökök nem szeretik a felkészült jogait ismerő dolgozót.

2020. márc. 3. 12:25
 3/7 anonim ***** válasza:
66%

Az a te belépőkártyád, vagy a cégtől kaptad? Ha felmondasz a kártya a tiéd marad vagy le kell adni?

Az a kártya lényegében egy kulcs, amivel nyithatod zárhatod az ajtót, amivel ellenőriznek. Az, hogy nem kell leadni mikor távozol az inkább a hatékonyság miatt van és nem azért mert az a kártya a te tulajdonod. Az a kártya a cég tulajdona, ezért se tartozik mindenkire.

Lehet itt háborogni, de ki van a rendszer találva. Sok ehhez hasonló dolog van amivel szívatják a népet, de az egyik se a te (vagy az adott személy tulajdona) tulajdonod. Ha elveszlik még fizetsz utána vagy ha bármi baja van akkor is te vagy a felelős. De attól mert te használod még nem a tiéd.

A főnöködnek meg megmondhatod, hogy ott az adat kérdezze meg. Mellesleg munkád el van végezve? El... Akkor meg??

(Meg közeljövőben azért figyelj)

2020. márc. 3. 16:42
 4/7 A kérdező kommentje:

Akkor eleve félreértésben vagy. Nem a kártya a fizikai műanyag lap a lényeg hanem AZ ÁLTALA generált adat!

Ki az adatgazda? Aki generálja az adatot.

Ki generálja az adatot? Én, aki belépek. Kié a rendelkezési jog? Az adatgazdáé.

Kérdés csak gondolkodtatónak!!

A cég ad nekem egy fényképezőgépet. Én fotót csinálok a cég gépével. Kit illet a fotó mint szellemi termék tulajdonjoga? Akié a gép vagy aki kattintott?

Nem kérdés. Aki az adatot generálta. A fotósé a kép mégha a cégé is volt a gép!

Kié az adat amit a cég belépőkártyája révén az én belépésem generál? A cégé vagy az enyém? Nem kérdés. Az enyém természetesen.

és épp én nem nézhetek bele abba az adatba ami az enyém?

Épp én lehetnék az aki megtilthatná a cégnek az én adataimba való betekintést! És ők ülnek a lovon fordítva.

2020. márc. 3. 16:59
 5/7 qkker1 ***** válasza:
100%

"Kié az adat amit a cég belépőkártyája révén az én belépésem generál? A cégé vagy az enyém?"

A cégé az adat , nem a tied, hiába hisztizel!

2020. márc. 3. 18:05
 6/7 A kérdező kommentje:

Az enyém az adat. Minden jogom megvan rendelkezni vele sőt még én vagyok az aki kitilthatom a céget ha akarom ezen adatok kezeléséből is.

és ezt nem én mondom hanem ő(k):

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Kormányzati hivatal, Budapest

www.naih.hu

Ugyanis már náluk is landolt a kérdésem.

És csak jobban tudják nálad.

2020. márc. 3. 20:14
 7/7 qkker1 ***** válasza:
100%

"Ugyanis már náluk is landolt a kérdésem.

És csak jobban tudják nálad."

Akkor mit vergődsz itt?

2020. márc. 4. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!