Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kérem, megteheti ezt egy,...

Kérem, megteheti ezt egy, vezető biztonsági őr? Hogy üvöltözik a vásárlókkal? Panasz szerettem volna tenni ellene, mondta ez a majom képű, azt tehet de, nem itt.

Figyelt kérdés
Hónapok óta a Váci utca 1-3 üzletbe járok bevásárolni. Az ott szolgálatban lévő biztonsági őrök közül egy vékonyka emberformája nincsen, kiabál, nyomdafestéket nem tűrő hangnemben beszél, a vásárlókkal. Megtudtam hogy ez a szolgálatvezető.Még a központ címét sem adták meg sem Ő sem az ott munkájukat végző biztonsági őrök. Sem formaruha Stb. Be lehetnek jelentve ezek a dolgozók? Hova lehet menni panaszt tenni?
2020. márc. 2. 13:44
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

Most akkor őr vagy, vagy vásárló?

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1034..

Panasz: Vagyonőri kamara, az üzlet tulajdonosi cége, vagyonőrcég.

2020. márc. 2. 13:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A NAV igen szereti ezt a foglalkoztatási ágazatot (bár ők nem a viselkedésükkel, formaruhájukkal foglalkoznak; viszont vélhető, hogy ilyen titkolózás esetén a munkaszerződéseik, adózásuk sem kifogástalan); de bejelentés tehető a kormányhivatalnál is (munkaügyi felügyelettel is foglalkozó osztályaik, főosztályaik vannak), illetve a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamaránál is.

A titkos társaság nem éppen a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény előírásainak megfelelő.

Ugyanis, az, így rendelkezik:

„vagyonőrzési feladatokat ellátó személy (a továbbiakban: vagyonőr) formaruhát visel, amelyen fel kell tüntetni annak a vállalkozásnak a nevét vagy engedélyezett rövidített nevét, amellyel munkaviszonyban áll, továbbá a vagyonőr nevét és a vagyonőr megjelölést. Ha a vagyonőr egyéni vállalkozó vagy egyéni cég, és alvállalkozóként teljesít szolgálatot, a saját formaruháját vagy annak a vállalkozásnak a formaruháját is viselheti, amellyel a feladat ellátására megbízási szerződést kötött.”

Úgy tudom, hogy ilyen hiányosság miatt bírságolják is őket.

2020. márc. 2. 14:06
 3/7 anonim ***** válasza:
94%

Az üzlet vásárlói könyvébe kell beírni.

Vagy szólsz az üzletvezetőnek

Miért kiabál a vásárlókkal?

2020. márc. 2. 16:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan írd ki, hogy Westend. Amúgy meg vedd fel diktafonnal, és ha tényleg van olyan a viselkedésében, ami sértheti a méltóságot, akkor számos helyen tehetsz panaszt. Például a munkáltatójánál, az üzletnél, vagy a hatóságnál is. Persze kérdés, hogy mi váltja ki ezt a viselkedést, mert ha lopni megy a vevő, akkor ne csodálkozzon, hogy nem kedvesek vele.
2020. márc. 2. 16:05
 5/7 A kérdező kommentje:
A vásárlók normálisan viselkednek, bár civil ruhában vannak, az egyik vékony hosszú vagyonőr szolgálatvezető minden alapot nélkülözve üvöltözik a vásárlókkal. Az ott a munkájukat ellátó dolgozók mondták, hogy ez a vadállat a csoportvezető egy dilis figura pszichiátriai beteg aki kezelésekre jár, Ez az egyik őrtől tudtam meg, azt is hogy tudják a központban is a bolt vezetője is még sincsen változás, ja még azt is mondta,hogy e dinka csoportvezető miatt mennek el a vagyonőrök. Hát, az nem igaz , nem lehetne ezen változtatni? De hogyan? Amikor a vezetőség is tud erről a tisztességtelen szolgálat vezetőről még sincs változtatás. Miért nincs?????
2020. márc. 2. 17:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért nincs és nem is lesz változás, mert a W-ben komoly ex-sittesek és komoly ex-rendőrök a security vezetői.

Nem vicc!

2020. márc. 2. 17:53
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is gyakran járok oda, de velem még soha nem üvöltözött senki.

Szerintem ok nélkül biztosan veled sem.

2020. márc. 2. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!