Követelheti rajtam anyám a rezsi árát visszamenőlegesen?
23 éves vagyok. Eddig anyámnál laktam. 18 éves korom óta magamnak veszem a kaját és állom a rezsi 70%-át.
Nem akarok regényt írni, taglalni a sérelmeimet ezért a lényegre térek. Elköltöztem, és most azzal fenyegetőzik anyám hogy keresetet indít ellenem, követeli a rezsit 6 hónapra visszamenőleg.
2 haverja tanúskodik mellette, hogy én nem fizettem neki sose semmit, ingyen laktam nála. Nincs róla papírom, hogy ténylegesen fizettem volna neki, tehát nem tudom magam igazolni.
Megteheti ezt törvényileg?
Nem, nem teheti meg. Akkor sem tehetné meg ha tényleg nem fizettél volna egy fillért sem, mert a gyereke vagy és nem a bérlője.
Pontosan ugyanígy fordított esetben sem ítélne semmit a bíróság ha nálad lakna anyád majd elköltözne. Akkor sem kérhetnél tőle visszamenőleg egy fillért sem az ott lakásért.
Neked nincsen szükséged semmi papírra, anyádnak kellene bizonyítania azt hogy volt közöttetek szerződéses kapcsolat amiben vállaltad a rezsi felének fizetését, de nem tetted meg.
Hogyne követelhetne rajtad barmit..
De te is kovetelheted rajta, amiert gyerekkorodban nem vett neked PlayStationt meg nem vitt el nyaralni Hawaiira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!