Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem tudtuk, hogy a munkaügyi...

Nem tudtuk, hogy a munkaügyi Hatóság ilyen szígórú. Miért ez a szigor?

Figyelt kérdés
Egy Fővárosi Vagyonőr Kft, nél átjáróházat csinált a csoportvezető a hozzá nem értésével. A dolgozókkal azt csinált amit akart nyomdafestéket nem tűrő hangnembe beszélt az őrökkel. Az őrök ezt meg sokallták jelezték a cégnek a vezetőségének, semmi változást nem történt. Az őrök a munkaügyi hatóságnak panasz írtak kérve a nevük elhallgatását. Volt is nagy vizsgálat, nem mindennapi visszaélésekre bukkant a hatóság. Az örőket akik jelentették a hatóságnak a törvényellenes működést sajnos szembesítették a vizsgálat során. A munkaadó azonnali hatállyal felmondott a dolgozóknak. Később ezt a munkaadót olyan bírságra bűntette meg a hatóság, hogy a munkaadó a megszűnés mellett döntött.Sajnos a csoportvezető abba a munkaadónál talált munkát csoportvezetőként mint ahol mi mint elbocsájtott vagyonőrök találtunk. Továbbra is olyan trágár szavakat használ a csoportvezető mint korábban, sőt kijelentette azt, hogy ő csupán a cég megbuktatásán dolgozik: Mit lehet ilyen senkiházi p*csöss*l csinálni?Jogilag van e valami megoldás ellene?
2020. febr. 16. 10:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Vegyétek fel amit mond és mutassátok be a főnökségnek.

Ha bebizonyítjátok hogy tényleg a cég megbuktatásán dolgozik akkor fegyelmivel fogják kirúgni.

A kérdésedet viszont nem értem. Hogy jön ide a munkaügyi hatóság szigorúsága?

Azt tették amit szerettetek volna, bejelentést tettetek, ők erre kijöttek, ki is vizsgálták, részletesen, feltárva minden szabálytalanságot, majd a törvényeknek megfelelően büntettek is miatta. Ahogyan a munkaügyi bíróság is tette. Hiszen ezt akartátok, nem?

Most nem a hatóságnál kell feljelentést tenni hanem a cég vezetőivel kell a problémáról, erről a csoportvezetőről beszélni, hogy ne megint ugyanaz legyen a vége.

2020. febr. 16. 10:47
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

Lehet csoportosan perelni becsületsértésért, lehet sérelmi díjat követelni a palitól.

Ill. lehet peren kívül megegyezni előtte, feltétel sérelmi díj fizetés, és kilépés a cégtől vállalva, hogy soha többet nem megy oda vissza, különben még többet kell fizetnie.

Ha nem megy bele, mehet a pereskedés, és én bizony mennék a munkáltatóhoz, hogy ez bizony árt a cégnek, rúgják ki a palit. A tulaj sem hülye, ha választani kell minden alkalmazott, vagy egy főnök, akkor az utóbbit rúgja ki, ha az nem valami haver, tesó.

Ha valakit miatta kirúgtak, az mehet a munkaügyi bírósághoz, és akár vissza kell venni, ha nyer, és pluszban visszamenőleg is ki kell fizetni a bért. Ha a céget felszámolná a tulaj, vagy ilyesmi, akkor az ügyvédnek stb. résen kell lenni: perrel terhelt céget, nem lehet felszámolni. Én azon is gondolkoznék, hogyha nincs lehetőség arra, hogy a pénzt a cégtől megkapjam, mert annyi büntit kell fizetniük, hogy a cég becsődöl, és az emberek nem kapnák meg a pénzüket, akkor polgári perben perelném a felelősöket kártérítés miatt, és akkor saját vagyonukból fizethetnek.

2020. febr. 16. 12:49
 3/5 A kérdező kommentje:
Már másfél éve, hogy nő létemre a Váci utca 1-3 üzletében vagyonőr-két dolgoztam Két hét után felmondtam, a csoport vezető miatt. Karácsony előtt vásárolni voltam az üzletben, láttam az MTP Securityt nem zavarja az hogy nincsen egységes formaruha, beszélgettem több vagyonőrrel is az üzletben, mondják nem foglalkozik a vezetés semmivel teljen el a nap és így megy ez napról napra, van amikor 9 vagyonőr helyett csak 3-4-en látják el a szolgálatot, állni kell a szolgálatban nincsen falnak támaszkodás le ülés, WC-re is csak kapkodva lehetséges. A beígért órabért soha nem kapják meg az őrök mondták. Sőt heti szinten 8-10 vagyonőr cserélődik, a csoportvezető R I miatt. Sajnos másfél év elteltével nem tudok munkát találni mert az MTP sekurity leadja az álláshirdetéseknek, hogy ezt és ezt ne vegyétek fel. Egy nagyon rosszindulatú bosszúálló ez a munkaadó. Inkább egy hülye idegbeteg csoportvezető mint a becsületes vagyonőrök. Na ez az ami nem jó hogy így működik. A vezetőség semmivel nem foglalkozik.Az üzletben lévő vagyonőrök a munkaügyi felügyelőséghez fordulnak panaszaikkal mondták. Kérdés milyen vizsgálat lesz, elmerik e távolítani ezt az *mebeteg csop. vezetőt?
2020. febr. 16. 13:44
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát talán nem ennél a cégnél kell próbálkozni. Vagy ha a leadást úgy érted, hogy vagyonőrcégek tartanak valami közös adatbázist, amiben a megbízhatatlan emberek listája van (ez gondolom, csak gyanú lehet, bizonyítékod nincs erre, ha igen, akkor simán tehetsz feljelentést) jogosulatlan adatkezelés miatt.

Szóval mi akadályozz meg abban, hogy más területen kezd dolgozni? Miért nem mész pénztárosnak, vagy raktárosnak ott is mindig munkaerőhiány van.

2020. febr. 17. 10:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos másfél év elteltével nem tudok munkát találni mert az MTP sekurity leadja az álláshirdetéseknek, hogy ezt és ezt ne vegyétek fel. "

Ezt eleve nem tudom értelmezni. Mondom, azt még el tudom képzelni, hogy valami kapcsolatot tart néhány biztonsági cég, hogy az őket felnyomó embereket ne vegyék fel, mert feketén dolgoztatnak, és lebuktathatják őket, ezzel mindegyik cég jól jár.

De olyan nincs, hogy egy akármilyen cég felad egy álláshirdetést, erre ez a cég rájuk telefonál, hogy hé ezt és ezt ne vegyétek fel. Akkor nagyon sok embert kéne azzal foglalkoztatni, hogy bújják a hirdetéseket, és mindegyikre küldjenek egy listát, ugye érted?!

Szerintem hogy nem vesznek fel máshol, annak inkább te vagy az oka, netán más körülmények, de nem küldenek direkt felszólítást, hogy ne vegyenek fel embereket.

Olyan viszont valóban létezik, hogy az aki dolgozót keres, leinformálja a jelentkezőket, felhívja az előző munkahelyet, hogy milyen dolgozó volt, és akkor ők azt mondják, hogy rossz, és akkor nekik ennyi elég is, van a másik jelentkező.

2020. febr. 17. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!