Egy iskolai csengőre milyen jogdíjak vonatkoznak?
Figyelt kérdés
Ezt úgy értem, hogyha mondjuk egy külföldi előadó dalát rakjuk be csengőnek egy kis változtatással, akkor már mivel nem az eredeti, nem kell jogdíj át fizetni? Mondjuk magyar előadónál is ugyanez a kérdésem.
Van iskola, ahol modern, magyar sláger a csengő, de a mi gondnokunk rögtön elküldött minket az ötlettel a jogdíj miatt.
Milyen változásokat kell belerakni, hogy ne kelljen fizetni? És milyen dalra nem vonatkozik jogdíj? Úgy tudom, hogy az előadó halála utáni 70 évben érvényes a jogdíj az előadó szellemi termékért.
Bocsánat, ha nem lett érthető, de nagyon nem vagyok otthon a jogokban
2020. febr. 5. 20:06
1/3 anonim válasza:
Eleve nem változtathatod, mert a törvény védi.
2/3 A kérdező kommentje:
És akkor van valami mód rá, hogy felhasználjunk valami normális zenét?
2020. febr. 5. 20:47
3/3 A kérdező kommentje:
Mert a mostani csengő is egyébként egy meg változtatott dal.
2020. febr. 5. 20:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!